Њујорк тајмс: Београд – неизбрушени европски град забаве, живахан као и увек

Амерички „Њујорк тајмс“ је на своју листу под називом „Педесет два места која би требало посетити у 2018. години“, ставио и престоницу Србије.

У пропратном тексту, насловљеном са „Београд – неизбрушени европски град забаве, живахан као и увек“, истиче се да је „хаотична, насилна прошлост града“ видљива у оронулим зградама из времена социјализма.

„Али Београд је енергичан град који се уздиже“, напомиње Њујорк тајмс.

У тексту се указује да се запуштени делови града дуж реке Саве претварају у променаду начичкану кафићима и штандовима брзе хране.

„Током лета, тај део града пулсира у ритму журки на сплавовима“, истиче Њујорк тајмс и најављује да нови хотели који ускоро треба да се отворе значе да ће посетиоцима бити још лакше да се придруже забави.

Престоница Србије нашла се на тој листи заједно са још 16 локација у Европи, од који је само неколико већих градова – Глазгов, Праг, Осло и Севиља.

На списку се ове године није нашло ниједно место из региона.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 13. јан 2018, 23:16)
Лучо Русофил [нерегистровани]

Једно кажу друго мисле

Дођите у БГ Србију једите добру храну и забавите се Срби су најопуштени народ на свету,али имамо на уму ако ви кажете да је нешта добро код нас или да је нешта добро за нас имамо на уму да је за нас то лош Добро рече наш Чича да није Енглеза Швабе би били најгори народ на свет.