Терени за голф докле поглед сеже

У оквиру Инчонског аеродрома, налази се један од највећих голф клубова у Азији, површине 1,2 милионa квадратних метара.

Квалитетни терени, леп поглед и дугогодишње искуство у организацији професионалних турнира, приивлаче голфере из целог света.

„Волим овај терен јер је важан за професионалне турнире у Кореји и тренутно се припремам да постанем професионални играч голфа“, наводи Ви Кангсан.

„Ја сам полупрофесионални играч на турнирима. Терени су разноврсни и одлични за вежбање“, каже Ји Хансу.

Између неколико терена повластица за голфере је и бесплатно освежење. Простора за вежбу има довољно, тако да десетак школа голфа, такозваних голф академија, обучава почетнике и припрема искусне голфере да постану професионалци.

„Долазим да вежбам овде сваки дан и волим овај терен јер има одличну траву. Покушавам да направим добар резултат на такмичењима у чему још нисам успео, али и даље упорно вежбам и успео сам да добијем професионалну лиценцу“, истиче Хан Дујонг.

„Вежбам сваки дан, али нисам професионалац. Вежбам са својим пријатељима да бих добио професионалну лиценцу“, каже голфер Се Унгву.

Највише пажње поклања се теренима и одржавању травњака, јер кажу да зеленило и мир које оно доноси, привлаче играче у сваком голф клубу па и овом.

Колико је технолошки опремљен говори и податак да поред система за дренажу и система за наводњавање, има и вентилаторе који терају ваздух када је изузетно вруће, да не би дошло до оштећења траве.

Клуб запошљава више од хиљаду људи, а више од трећине, њих - 350 су кедији.

„Ове терене смо отворили 2005. године и дневно имамо 1.500 посетилаца, а у просеку их годишње буде око 400.000“, објашњава Ким Јуџин, задужен за односе са јавношћу голф клуба „Скај 72“.

У оквиру голф клуба раде хотел, ресторан и продавница спортске опреме, а цене су, и у Јужној Кореји где је животни стандард висок, само за оне са дубљим џепом.

број коментара 0 пошаљи коментар