Арја ће моћи да откључа сваки „ајфон 10“

Љубитељима серије „Игра престола“ допао се нови сигурносни систем "Face ID" који је „Епл“ представио. Ипак, сумњају да ће бити ефикасан јер ће Арја Старк моћи лако да откључа сваки „ајфон 10“.

Девојчица ће хаковати ваш телефон.  

После представљања „Еплових“ производа који ће ове јесени стићи на тржиште, а нарочито невероватне могућности „ајфона 10“ да се откључава када га власник (само власник, нико други) погледа, на Твитеру и другим друштвеним мрежама појавиле су се сумње у овај сигурносни систем.

Без обзира на то што је вероватноћа један према милион да неко има исто лице као ви, уколико је хакер био на обуци код Џакена Х'гара у Бравосу лако ће доћи до података из вашег „ајфона 10“ (који за сада једини има "Face ID").

Арја Старк одлично је савладала технику скидања лица. Зато јој заштита коју у „Еплу“ хвале као далеко бољу него ону која се ослања на отисак прста не би представљала превелики проблем.

Под условом да Арја жели да хакује неки „ајфон 10“ и под условом да у Вестеросу постоји „Еплова“ радња.

број коментара 5 пошаљи коментар
(четвртак, 14. сеп 2017, 00:22)
anonymous [нерегистровани]

Laž

Moj S8+, mi pruža 4 različita načina otključavanja sem sim pina. 1 četvorocifreni ključ, 2 otisak prsta, 3 skener rožnjače, 4 prepoznavanje lica. Tako da Ajfon 10 nije jedini, a ni prvi. Pre 6 godina Soni Xperia Z1 je nudio tu funkciju standardno. Tako da ih treba tužiti za lažno predstavljanje.

(среда, 13. сеп 2017, 16:43)
anonymous [нерегистровани]

Ha-ha

Ostavite humor drugima, drzite se vi vesti. To vam bolje ide...

(среда, 13. сеп 2017, 15:09)
bata [нерегистровани]

tražim objašnjenje

može li mi neko objasniti kako razmišljaju ti što daju tolike novce za iphone ?

(среда, 13. сеп 2017, 14:39)
Mare [нерегистровани]

Arja

Arja Stark mora da ubije coveka da bi stigla do njegovog lica. Lakse je samo ubiti coveka, otkljucati telefon i ne muciti se kao Arja.

(среда, 13. сеп 2017, 14:06)
anonymous [нерегистровани]

eto

Eto, tako ce biti unisteni Beli Hodaci na kraju serije - Arja Stark ce ih poubijati novim ajfonom.