У Њујорку одржана изложба, не паса, већ за псе!

Специјална тродневна изложба за псе у Њујорку под називом „Дoгумента“ привукла је велики број љубимаца и њихових власника.

Бивша уметничка критичарка листа Вашингтон пост Џесика Досон дошла је на идеју за изложи десетак уметничких дела за псе, инспирисана својим мешанцем Рокијем који јој редовно прави друштво на изложбама за људе.

„Када ми је Роки правио друштво док сам посећивала уметничке галерије приметила сам да се забавља боље од мене“, рекла је Досонова.

Према њеним речима, Роки не чита уметничке критике, али сваки пас другачије посматра модерну уметност и понаша се у њеној близи и од њих можемо пуно да научимо.

Власницима љубимаца на доњем Менхетну веома се допала идеја о изложби за њихове псе.

„Мислим да ужива. Свиђа ми се идеја. Мислим да је заиста дивно“, рекла је Лорен Гејтс, власница малог мешанца малтезера.

Десетак уметничких дела изложено је у отвореном простору. Слике и фотографије на којима су кексићи за се и друге посластице су постављена у висини очију паса.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 12. авг 2017, 15:58)
Srboljub Petrovic [нерегистровани]

Lesi se vraca kuci

Ja krenuh sa kerom u Narodni muzej, kad ono - zatvoreno! I tako vec 15 godina. Kod nas ne mogu ni ljudi svoj prestonicki, nacionalni muzej da posete (brojne inostrane turiste da i ne pominjem) a kamoli da postoji nesto ovakvo za pse.

(субота, 12. авг 2017, 15:12)
anonymous [нерегистровани]

A psi u Srbiji??

Stvarno, kome je važno detinjstvo zna koliko su psi sastavni deo života u Srbiji, zato bi trebalo da se ugledaju na kolege iz Amerike da pored borilačkih veština prirede psima i ovakva iznenađenja. Posebno kada se radi i psima beskućnicima nevezano dali su agresivni ili miroljubivi, jer i to je škola života, verujte da je nekad korisno da pas pojuri - igra je igra.

(субота, 12. авг 2017, 14:31)
☺ [нерегистровани]

Vodite ih u muzej!


Pokažite im fosile dinosa!