Мис Пластик, ноћ „неприродне“ лепоте

Као својеврстан вид протеста мађарских пластичних хирурга и девојака које су се уз њихову помоћ „пролепшале“, у Будимпешти је одржано прво такмичење за Мис Пластик 2009. Ботокс и колаген се нису рачунали.

Петак, 9. октобар - ноћ „неприродне лепоте" у Будимпешти, или промоција предности пластичне хирургије под називом „Мађарска Мис Пластик 2009".

Учеснице су се разметале силиконским имплантима, „новим" носевима и затегнутим лицима у земљи у којој се на „вештачко унапређивање" гледа на различите начине.

Ботокс и колаген се нису рачунали!

„Мислим да је ово такмичење требало одавно да се одржи. Мађари су навикли да се смеју на тему пластичне хирургије, али је дошло време да Мађарице поведу више рачуна о свом спољашњем изгледу. Оне су најлепше у Европи", рекао је фотограф Мартон Шипал.

Хирург пластичар, др Тамаш Рожош, истиче да је један од циљева ове манифестације био да се покаже да козметичке корекције не морају обавезно бити ненормално велике груди, „надуване" усне и кожа развучена до граница пуцања.

„Овде се ради о враћању склада... елиминисању асиметрије и давању женама шансе да имају нормалне атрибуте", сматра Рожош. „Пластична хирургија има лошу репутацију у Мађарској, углавном због претеривања."

Иако је Мађарска поприлично уздрмана светском економском кризом, а њена влада приморана да смањи буџет здравству, др Рожош тврди да се број операција повећава сваке године.

„Људи којима је ово важно увек нађу новац."

Да би се квалификовале, 18 искључиво Мађарица је морало да докаже да су се подвргле „пуној" операцији - као што рекосмо, инекције ботокса и колагена нису „биле пожељне" на бини.

И тако су се скоро све учеснице „прсиле" вештачким грудима, доста њих дорађеним носевима, а једна финалисткиња је чак имала хируршки побољшане прсте на ногама.

Организатор тврди да је од такмичарки тражио „савршену хармонију душе и тела", али је троделно „шепурење" било углавном посвећено истицању физичких атрибута, замислите, без уобичајених жеља за „мир у свету"!

Кандидаткиње су морале имати најмање 18 година. Било је различитих профила - једна бивша ритмичка гимнастичарка, жена-ватрогасац удата за полицајца, једна мајка троје деце, неколико стриптизета...

„Краљица пластике", мисица Река Урбан, 22-годишња хостеса, освојила је стан у Будимпешти, прва пратиља Едина Кулчар нови аутомобил, док је друга пратиља, Александра Хорват, морала да се задовољи дијамантским накитом вредним 2 милиона форинти (10.800 долара).

И најзаслужнији за изглед победница, њихови „мајстори", пардон, хирурзи, су такође примили награде!

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 21. окт 2009, 15:22) - delabg [нерегистровани]

odlično

100 mu gromova, pa najlepše su ove plastične misice :D

(среда, 14. окт 2009, 13:13) - Ana [нерегистровани]

Sta je tu novo?

I devojke na obicnim izborima su sve izoperisane

(среда, 14. окт 2009, 07:51) - anonymous [нерегистровани]

Savremeno

Ne uzimajte prirodno, uzmite veštačko.
Kako li su izgledale pre operacije?

(уторак, 13. окт 2009, 20:36) - anonymous [нерегистровани]

Divota

Prelepe su !