Кажњен због пушења на радном месту - у камиону

Kамионџија из Канаде кажњен је због тога што је пушио док је возио, јер је полиција то окарактерисала као пушење на радном месту, што је законом забрањено.

Саобраћајни полицајци који су дежурали поред аутопута 401 на југоистоку канадске провинције Онтарио уочили су да возач камиона који је прошао поред њих има цигарету у устима.

Одмах су појурили за њим и после једног километра зауставили камион. Запрепашћеном 48-годишњем возачу су рекли да је прекршио закон о забрани пушења на радном месту и написали му казну од 305 канадских долара (290 америчких).

Наиме, 2006. године у Онтарију је усвојен "Smoke-Free Ontario", закон о забрани пушења, који онемогућава пушење у затвореним радним просторима или затвореним јавним местима.

Шона Култер, представница полиције из округа Есекс провинције Онтарио изјавила је да су полицајци само спроводили закон, јер је кабина камиона свакако радно место возача и самим тим је био у прекршају.

"Примери затвореног радног простора обухватају и унутрашњост приколице-канцеларије на градилиштима и унутрашњост кабине камиона за испоруку. Он увек има могућност да се негде заустави и попуши цигарету на отвореном", додала је полицајка која је напоменула да се пушењем угрожава и безбедност вожње.

"Скидате руке са волана да бисте упалили цигарету. Затим гледате доле да бисте је одложили, што значи да вам пажња није стопроцентно усмерена на вожњу, а то је нарочито опасно на путевима као што је 401."

Камионџијама се вест која се брзином светлости раширила, нимало не допада, чак ни непушачима.

"Ово је отишло предалеко", каже Лери Џасперсен, возач из Калгарија и пита се: "Где ће се држава зауставити? Смешно је шта раде".

Његово мишљење дели и 44-годишњи возач Бред Вебер, власник камиона и 20-годишњи пушач. "Ово је чиста отимачина пара. Ништа друго. Није утицао ни на кога. Ако није било некога у кабини са њим, онда није урадио ништа лоше. Схватио бих да је било деце у возилу или још један возач који не пуши. Али да сами возите низ друм и запалите цигарету... отимачна пара."

број коментара 0 Пошаљи коментар