Држава плаћа „други медени месец”

Измучена високом стопом развода, држава на северу Малезије понудиће „други медени месец” брачним паровима који су запали у кризу, надајући се да ће романтични викенд у луксузним хотелима уз обалу успети да им „закрпи” брак.

Малезијска влада понудиће бесплатан медени месец свим паровима пред разводом.

Ашари Идрис, владин званичник из северне малезијске државе Теренгану, потврдио је да ће брачни парови у кризи добити две ноћи на малезијским живописним острвима и плажама како би обновили љубав у оквиру програма „Други медени месец".

Ашари је рекао да се држава нада да ће програм ускоро почети да се спроводи „како би се решили брачни проблеми и створили модели примерних породица".

Да би се квалификовали за добијање поправног меденог месеца брачни другови „у свађи" морају испунити прописане услове.

Пре него што се спакују, супружници надлежнима морају пружити доказ да су затражили помоћ од стручних лица у брачном саветовалишту.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 12. окт 2009, 22:50) - anonymous [нерегистровани]

Zavisi u kom veku vam je svest i to je sve!

A šta je problem sa razvodom? I što to zamara državu? Zato što je nekom ubačeno u svest da je normalno biti u braku, a nenormalno ne biti u braku?! Ljubav tu nikom ni ne pada na pamet. Ljubav je izgleda nekima ono što je propisano - ako se volite, onda morate da budete u braku! Nemojte, licemernim normama, da terate ljude da ulaze u brakove i nećete više imati nikakav problem oko toga. Osim toga, ljudi će, kada znaju da više ne mogu partnera da ucenjuju nekim potpisom iza koga stoji država kao policajac, više da se trude da ZASLUŽE ljubav partnera i da ga zadrže aktivno, a ne pasivno - rad to je mnogo bliže ljubavi, nego ucena.

Brak je nekada davno imao ulogu da ljude nauči da ne treba da se ponašaju kao životinje i da im polni nagon ne bude jedino merilo izbora partnera, danas je to prevaziđeno. A ako već imate partnera kome je polni nagon jedino merilo izbora partnera i ako već niste to znali(?!) kad ste se odlučili za vezu s njim, mnogo je bolje i za vas i za njega da ste u vezi koja nije brak (iza koje stoji država-policajac), nego ako ste slobodni da se, bez ikakve prisile, raziđete s takvim partnerom. Pre svega ćete imati manje licemera iz svoje okoline na grbači ako se ne razvodite, jer većini drugi propisuju merila vrednosti.

Brak ne može više da bude stub društva - ljubav mora da bude stub društva, a ljubav bez slobode je nemoguća! Ovo je 21. vek - doduše, kako za koga.