Спазила лопове на другом крају света

Становница Филипина, не само што је видела провалнике на делу у америчкој држави Оклахоми, удаљеној око 13.000 километара, већ је допринела и њиховом експресном хапшењу. Захваљујући обичној веб камери.

Марибел Чуинар, госпођа са Филипина, открила је веб камером три уљеза у стану свог супруга у САД, након чега је електронском поштом обавестила полицију, која је убрзо ухапсила провалнике.

Марибел, удата за наредника Џима Чуинара, живи на Филипинима и чека визу како би се придружила супругу који је у Оклахома ситују у САД. Супружници свакодневно кумуницирају захваљујући Интернету и веб камерама.

„Био сам на дужности у суботу послеподне и она ме је назвала око четири сата тврдећи да је чула буку и видела неке људе како улазе кроз прозор", објаснио је наредник Чуинар.

У време када се све догађало на Филипинима је било глуво доба ноћи. Марибел се пробудила и видела тројицу мушкараца како упадају у кућу њеног супруга.

Одмах га је обавестила о провали која се одигравала пред њеним очима. Уследила је брза интервенција полиције, која је двојицу провалника убрзо ухватила недалеко од наредникове куће, док је трећи приведен нешто касније.

Сва три преступника успешно су препозната захваљујући фотографијама које је Марибел Чуинар проследила електронском поштом, пренели су локални медији.

број коментара 0 Пошаљи коментар