Државничка добродошлица леопардима

Руски премијер Владимир Путин дочекао је прва два леопарда пристигла у нови центар за узгој у предграђу Сочија. Очекује се и допремање женки из Ирана, како би се размножиле животиње које су крајем прошлог века скоро потпуно истребљене са подручја Кавказа.

Посета руског премијера Владимира Путина Сочију, где ће се 2014. године одржати Зимске олимпијске игре, изазвала је велики публицитет, не без разлога.

Познат као велики љубитељ животиња, шеф руске владе пустио је у дивљину националног парка Сочи два леопарда мужјака - поклон председника Туркменистана.

Шеф руске владе је отворио кавез како би "велике мачке" могле да изађу, а онда узео мобилни телефон и позвао председника Туркменистана Гурбагулија Бердимухамедова.

"Управо гледамо Ваш поклон. Веома су елегантни, врло лепи", рекао је Путин, захваљујући се председнику Туркменистана.

Жеља премијера Путина јесте да се обнови та врста великих мачака, које су на подручју Кавказа истребљене почетком прошлог века због претераног улова.

Ускоро би у Сочи требало да стигну и две женке леопарда из Ирана, а план је да их за шест година буде између 30 и 50.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. сеп 2009, 04:03) - Miroljub [нерегистровани]

Mnogo vise

Neki se cude sto su Putin i leopardi izazvali veliku medijsku paznju...
Pokllon predsednika Turkmenistana moze da simbolise i preokret u spoljnoj politici te zemlje koja se, nakon smrti Sapamurata Niazova, ponovo priblizava Rusiji. To znaci da i Nabuko vrlo lako moze ostati bez gasa...i
Medjutim, ovo takodje znaci da nema vise kampovanja blizu Socija !

(недеља, 20. сеп 2009, 18:49) - anonymous [нерегистровани]

bezubi leopardi

gde su zubi ovim leopardima?