Све што је имала оставила градском превознику

У знак захвалности што су јој помагали последњих година живота, осамдесетогодишња Францускиња која није имала наследнике, оставила је скоро сав свој иметак - 300.000 евра - радницима градског саобраћајног предузећа у Дијепу. У тестаменту је и jедан водоинсталатер.

Једна 80-годишња Францускиња, која је преминула у марту 2008. без потомака, оставила је опоруком сав свој иметак радницима превозног предузећа у Дијепу, лучком граду на северу земље.

Поред 50 радника овог предузећа, део њеног наследства од 300.000 евра добиће и један број апотекара, лекара, медицинских сестара, запослених у министарству финансија, као и један водоинсталатер.

Адвокат задужен за деобу наследства објаснио је да је овим гестом стара госпођа желела да се захвали свим особама које је ценила и које су јој помагале током последњих година живота.

"Наследство ће бити подељено између 200 особа", рекао је адвокат, истичући да није било лако пронаћи све њих јер је у свом тестаменту старица у неколико случајева навела само име наследника.

Дарежљива старица, која се тешко кретала уз помоћ две штаке, посебно се захвалила педесеторици шофера, механичара и административних радника градског превозника чије је услуге свакодневно користила.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 20. сеп 2009, 01:02) - anonymous [нерегистровани]

taxi

Sa 300.000 mogla je da se vozi taxi-jem.ima svasta na ovom svetu, u svakom slucaju pohvala svim kulturnim ljudima koji znaju da ispostuju starije, i lep gest stare gospodje.