Пати од „коленофобије”

Будућа млада, Сара Листер, пати од врло бизарне фобије - генуфобије - односно, када види или додирне нечије колено, почиње да се зноји и паничи. Даје све од себе да се излечи до маја идуће године за када је заказала венчање.

Сара Листер, Британка из Госпорта у Хемпширу, има необичну фобију која јој од живота прави пакао.

Ова 25-годишња девојка почиње да се зноји и паничи чим угледа нечија колена, а ако неким случајем додирне "чашицу" нечијег колена, постаје хистерична.

Због страха од колена, познатог као генуфобија, Сара не може да иде на плажу и у пабове, као ни на фудбалске утакмице свога вереника.

"Лети је најгоре. Плашим се да ћу 'одлепити' ако видим некога у купаћем костиму или мини сукњи. Такође имам панику од тога да ће неко покушати да ми додирне колена или да ће случајно налетети на њих", објашњава службеница Сара.

Фобија је почела да јој се јавља у 11. години, након што је видела ишчашено колено свог оца после пада.

Пробала је са разним третманима, таблетама и хипнотерапијом, али јој све то није превише помогло.

Но, више него икада је одлучна да победи ову чудну појаву, јер у мају наредне године треба да се уда за вереника Криса Бејлиса.

"Срећа је што сам се навикла на његова колена, колена укућана и одређених пријатеља, али колена на потпуним странцима ме и даље излуђују", каже Сара.

"Нисам уживала у проби венчанице због забринутости да ће ми неко пипнути колена. Стварно морам да се ослободим тога до маја. Сањам да без страха седим на плажи на меденом месецу. Лагано, али сигурно све ми је боље."

Лекари нису могли да јој кажу да ли ће бити у стању да гледа и додирује колена своје деце.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 19. сеп 2009, 09:45) - anonymous [нерегистровани]

Zana

"Dodirni mi kolena to bih bas volela"

(субота, 19. сеп 2009, 01:27) - anonymous [нерегистровани]

lakat

idem ja da se plasim malo laktova, dam nesto para psihologu i dospem u novine, mozda posle taj publicitet moze da se nekako naplati...