Неће је зауставити ни медузе ни ајкуле!

Како би ушла у анале и постала прва жена која је пливала од Кубе до САД, неустрашива Пени Палфри ризикује живот – одлучила је да руту од 166 километара кроз воду препуну ајкула, преплива без кавеза за заштиту од страшних предатора.

Професионална пливачица Пени Палфри наставила je своје пливање преко Флоридског мореуза, у оквиру покушаја да преплива 166 километара од Кубе до Флориде.

Уколико успе у свом плану, четрдесетдеветогодишња Палфри ће ући у књиге рекорда као прва жена која је пливала од Кубе до Флориде.

Раније је било сличних покушаја, од којих се само један може сматрати успешним, иако је као помоћ коришћен кавез за заштиту од ајкула.

Панфријева плива без помоћи кавеза, ризикујући да је неки морски предатор повреди. Помаже јој само електрична направа којом се утврђује да ли у близини има морских предатора попут ајкула.

Ова пливачица је 29. јуна у Хавани ушла у воду и, у пратњи чамца, лагано почела да плива.

Пени је пре поласка оценила да је „дивно јутро на Куби" и захвалила се обожаваоцима на подршци. Упитана шта је прва ствар коју ће урадити по доласку на Флориду, она је шаљиво одговорила да ће „изаћи из воде".

Фанови су у могућности да њено кретање прате преко вебсајта, који преко ГПС система на сваких 10 минута ажурира њену локацију, као и преко Твитера, на основу коменатара људи из њене пратње.

Према писању на Твитеру, осим неколико опекотина од медуза, за сада нема никаквих проблема. Осим медуза, за које се може рећи да су безазлене у односу на остале морске предаторе, постоји и ризик од дехидрирања организма и хипотермије.

Палфријева је лични рекорд достигла препливавши 108 километара, од острва Мали Кајман до Великог Кајмана.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 30. јун 2012, 19:58) - anonymous [нерегистровани]

zelje

Posejdonu,stiti ovu hrabru zenu da stigne do cilja

(субота, 30. јун 2012, 18:22) - anonymous [нерегистровани]

svaka cast

Puno srece do konacnog odredista.

(субота, 30. јун 2012, 17:51) - grujini [нерегистровани]

hrabrost

Vrlo hrabra zena,svaka cast!