Корњаче које је „убило парење“

Недалеко од Дармштата у Немачкој научници су били и више него изненађени када су открили први фосил кичмењака у љубавном чину. Реч је о мужјаку и женки које су убили отровни вулкански гасови пре око 47 милиона година.

Немачки научници су у околини Дармштата открили фосилне остатке две корњаче у току последњег љубавног чина, који се десио пре око 47 милиона година.

Добро очувани фосилни остаци научницима су омогућили да открију да jе реч о мужјаку и женки који су били усред парења када су их отровни гасови са дна вулкана убили.

Научник Волтер Џојс каже да пронађени остаци припадају изумрлој врсти корњача "Allaeochelys crassesculpta".

Корњаче су биле дуге око 70 и широке око 35 центиметара.

Научници су пол фосила одредили на основу дужине репа, који је код мужјака био знатно дужи и није могао у потпуности да се увуче у оклоп.

„Корњаче на копно излазе само због парења и ово је јединствен случај кичмењака које смо пронашли у току парења", наводи се у саопштењу.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(субота, 23. јун 2012, 11:08) - anonymous [нерегистровани]

Nojeva arka

Nikad mi nije bilo jasno kako je Noje u tako kratkom roku uspio iskupiti toliko puno zivotinja u ukrcati na Arku.

(петак, 22. јун 2012, 20:22) - anonymous [нерегистровани]

U pravu si Bojane!

Nema dileme da se desio potop o tome sve lepo pise u Bibliji a i obilje je dokaza za to! Teorija evolucije je jedno od naj glupljih stvari koje su nastale u proslosti. Nije pronadjena niti jedna od prelaznih formi. Fosili se mogu pronaci bilo gde ako pocne da se kopa a u vecini slucajeva kada bageri kopaju... Zao mi je sto su nase skole ateisticke pa deci ispiraju mozak kako nastaju fosili jer njihova verzija nema nikakvog smisla kad covek pocne da postavlja neka pitanja iz zdravog razuma. Zato Bibliju u sake jer nedozvolite da vas ovi "strucnjaci" zaglupljuju!

(петак, 22. јун 2012, 19:52) - anonymous [нерегистровани]

Smejurija

Pa Egipat postoji vec 6000 godina, a Jevreji 5000. Da nije 10 000 ipak malo premalo? Smejurija.

(петак, 22. јун 2012, 19:49) - anonymous [нерегистровани]

@Laz: 10 000?

Samo 10 000? Jesi li ista zapamtio iz skole?

Planeta Zemlja stara je oko 4,5 milijardi godina.

(петак, 22. јун 2012, 17:58) - Lan [нерегистровани]

Laz

heheh pre 47 miliona godna, a nasa planeta nema ni 10 000 godina postojanja... Smejurija... :)

(петак, 22. јун 2012, 15:34) - Бојан [нерегистровани]

Какви бре гасови???!

Опет ови мудрују нешто... Убили их гасови из вулкана. Како да не... И прошло од тад 47 милиона година? Толико су измерили, само што не кажу како? Помоћу штапа и канапа?
Или помоћу метода за датирање стена које имају грешку плус-минус 100 хиљада, или милиона година.

Ово је у ствари још један очигледан доказ за Велики Потоп који се десио. Ту просто нема дилеме, да су корњаче затрпане у секунди, у току велике катастрофе која се десила. То се одиграло муњевитом брзином, тако да су корњаче живе затрпане и тако под притиском фосилизоване.

Ево вам још један доказ који сви игноришу а који је актуелан ових дана у Србији: Крдо мамута које је затрпано и фосилизовано код Костолца! Дакле нема говора да су ти мамути ту долазили и умирали полако, јер би се распали цели до сад. У питању је била велика катастрофа, и они су просто били у секунди живи затрпани.

Зато обратите пажњу на то како се лицитира са старошћу фосила и како се врше процене, и не дајте да вас неко превари, само зато што жели по сваку цену да докаже да је све настало после "Великог праска" и еволуцијом током милиона година!

(петак, 22. јун 2012, 15:08) - marc0 [нерегистровани]

47 miliona godina

47 miliona godina!?
:D :D :D

(петак, 22. јун 2012, 13:47) - anonymous [нерегистровани]

kornjace

Romeo i Julija..... :)