Кад Бенедето погледа Београд

Како изгледа главни град Србије гледан очима Италијана са швајцарским џепом? Спот Бена Колорблајнда открива ту тајну, али и, како овај београдски зет каже, „динамичност, лепоту и живот који тече у Београду“.

Гледан очима једног Италијана Београд изгледа сасвим другачије него његовим становницима који са њим дишу целог живота.

Аутор интересантног спота о Београду Бенедето Тосканели има 37 година, инжењер је телекомуникација, а 1998. године боравио је због посла у Београду, упознао Јованку и постао београдски зет. Живот их даље води у Шпанију, Турску, Бразил, па поново у Италију.

Спот је потписао као Бен Колорблајнд, Бен зато што је то скраћеница од његовог имена, а Колорблајнд због тога што је далтониста, па су боје у његовим филмовима са већим контрастом и густином.

Према Тосканелијевим речима, видео је настао из жеље да забележи динамичност, лепоту и живот који тече у Београду.

„Мислим да је за продукцију било потребно пола сата... али Јованка каже да сам га радио бар 10 дана, а Јованка је увек у праву", шаљиво је рекао Бенедето.

Када је на Радио-телевизији Србије први пут емитован спот о Београду, ведром Италијану прво су се јавиле свастике које су му честитале, али и други пријатељи.

„Због Јованке сигурно волим Београд. Верујем да једно место чине пре свега људи које волимо", навео је аутор спота додајући да српску престоницу воли у целини због његове способности да се препороди и избави из свих потешкоћа.

„Волим Београд због тешкоћа са којима се Београђани свакодневно суочавају и са којима су се суочавали у прошлости. Волим Београђане због њихове способности да живе и уживају у садашњости. И због рутине... која не постоји", ракао је Бенедето.

Београд има много занимљивих прича каже Бенедето, па ни неки већи пројекат, можда и филм, није искључен.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 20. јун 2012, 08:13) - dragan cvetkovic [нерегистровани]

bello

Lepo i efektno, daleko bolje nego suvoparni snimci na koje smo navikli.A i ono dovidjenja sasvim korektno za stranca,posebno Italijana jer oni bas i nisu neki lingvisti-)
Arrivederci anche a te,a presto!

(уторак, 19. јун 2012, 08:36) - Ljiljana Milosavljevic,Holandija [нерегистровани]

Originalno

Lepo i originalno. Bolje nego one CNN-ovske reklame o svakoj zemlji, koje su iste.Cekas da kazu da bi znao koja je zemlja. Zamoliti gospodina da napravi jednu ovako originalnu reklamu za turizam u Srbiji.

(понедељак, 18. јун 2012, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast

Bravo! A gde je Jovanka na slici? Da vidimo tu inspiraciju iz Srbije ;)

(понедељак, 18. јун 2012, 21:31) - anonymous [нерегистровани]

muzika

Ne sviđa mi se muzika u pozadini, to je ona muzika iz mafijaških filmova...