До милиона на различите начине

Пут до богатства може бити трновит и напоран, али и кратак и сладак. Већина француских милионера вредно је радила у некој фирми, богати Италијани неретко су наследили део иметка, а 20 одсто богаташа из Хонгконга стекло је богатство на лутрији!

Већина француских милионера стекла је богатство радећи у некој фирми, италијански захваљући наследству, а 20 одсто богаташа из Хонгконга стекло је богатство на играма на срећу.

Француска агенција Скандиа испитивала је порекло богатства милионера на шест територија: Француској, Великој Британији, Италији, Сингапуру, емирату Дубаију, као и у Хонгконгу, специјалној административној области Народне Републике Кине.

Три четрвртине анкетирананих милионера из Француске, Италије, Дубаија, Велике Британије и чак 84 одсто из Сингапура потврдило је да су богатији од својих родитеља.

Француски милионери богатство стичу путем свог рада, градећи каријеру у фирми која се бави финасијама или у сектору индустрије.

Само 15 одсто богатих Француза зарадило је милионе од продаје сопственог предузећа.

У студији се наводи да срећни предузетници брзо стичу богатство, и то углавном 10 година после оснивања фирме.

Британски милионери обогатили су се на сличан начин као француски, с том разликом што су предузетници заступљени са чак 30 одсто.

У Италији сваки други милионер има сопствено предузеће.

Међутим, 70 одсто анкетираних италијанских милионера је изјавило да је значајан део свог богатсва стекао наслеђем.

Игре на срећу су такође добар начин стицања богатства, што потврђују на личном примеру милионери са Далеког истока.

Но, већина богатих у Хонгконгу, као што је случај и у Дубаију и Сингапуру, ушли су у такво друштво радећи у финасијским и индустријским компанијама.

Французи богатство улажу пре свега у непокретности, затим у племените метале и уметнине. Опрезно троше избегавајући ризична улагања, док су Британци и Италијани спремнији на ризик, па трећина њих улаже у драго камење, али највише је оних који новац улажу у финасије.

У Сингапуру, Дубаију и Хонгконгу милионери су спремни на ризик, већина њих пласира новац на финасијска тржишта.

Већина анкетираних милионера жели да живи у матичној држави, а они који желе да се иселе наводе различите разлоге.

Богатиши из Италије и Дубија као разлог евентуалног исељења наводе потрагу за бољим условима за рад, а милионери из Хонгконга и Сингапура жељу за бољим условима за живот. Богати Британци напуштају своју земљу због недостатка сунца.

Међу француским милионерима, потрагу за већим стандардом и мањим порезима навело је 41 одсто испитаних од којих се половина изјаснила да нема поверење у економску политику владе, пренео је париски дневник Фигаро.

број коментара 0 Пошаљи коментар