Неће сан на очи – расте продаја препарата против несанице

Истражујући тржиште, трговци у Кини открили су да све већи број младих има проблем са спавањем.

Према подацима с платформе за електронску трговину у Кини, повећава се продаја здравствених и производа за помоћ код несанице.

Зачудо, главна група потрошача нису средовечни и старији људи, већ млади, у двадесетим и тридесетим годинама.

Један од њих је Ји Феи, рођен 1997. године. Од како је постао студент, у кревет одлази око два сата после поноћи. И већ има проблем са спавањем.

„Купио сам хормон за спавање, чепове за уши и маске за очи. Потрошио сам око 500 јуана, односно око 70 америчких долара, колико приближно потрошим на храну за један месец“, рекао је Ји.

Има и оних који стално раде прековремено. Ноћ је једино време које могу да посвете себи.

„Обично одлазим на спавање око поноћи, или сат касније. Углавном играм игрице на телефону, гледам ТВ серије или нешто слично. Мислим да је радно време предуго, па желим да имам мало времена за себе“, каже Шао Ју, стручњак за интернет.

У првих осам месеци ове године куповина средстава за спавање генерација рођених после 1990. порасла је за 118 посто у односу на исти прошлогодишњи период. Ту су и разне апликације за помоћ при спавању, успављујућа музика, часови медитације...

У Јапану поремећај спавања прилично је чест код канцеларијских радника. Запосленима се препоручују паметни софтверски и хардверски уређаји, а компаније на различите начине промовишу здрав начин живота.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 05. нов 2019, 12:30) - anonymousTO3A [нерегистровани]

VOJNICI

...imaju ponekad vrlo malo vremena za spavanje, pa ih zato u
jednoj recenici nauce kako da zaspe za nekoliko sekundi, a
ta magicna recenica je: namesti se u pogodan polozzaj, opusti
sve misice I ne misli ni na sta... I laku noc!