Мотивациони тренер саветује – бирајте друштво

Постоје људи који нам одузимају енергију, али и они у чијем друштву непогрешиво осећамо да нам је боље, шта год да нас мучи

Кенан Црнкић аутор је мотивационих бестселера Седам тајни успеха, Надживети живот, Пази којег вука храниш. Поред писања, ту је и много одржаних предавања и индивидуалних тренинга.

У животно важна питања убрајају се и различите врсте људи које срећемо, са којима се дружимо, као и енергија коју ти људи носе.

„Сви људи зраче, неки нас оборе, а неки излече“, каже Кенан.

Како се снађи у динамици савременог живота и како човек може да помогне сам себи, да ли постоји универзалан одговор.

„Кажу да будала не учи никако, а паметан учи на својим грешкама, мудар учи на грешкама и искуствима других. Моје књиге су и настале из те потребе, да помогнемо људима, да накнадну памет претворе у праву памет, а томе смо склони на овим просторима, претворимо у памет која предвиђа“, напомиње Кенан.

Пошто живимо у времену у коме се по рецентним студијама ниво информација повећава на годишњем нивоу за девет стотина пута, а ниво промена за три стотине пута, тешко је наћи мир. У тој брзини живота знати јасно шта хоћемо није лако, напомиње Кенан.

„У мојим књигама ја пишем срцем и остајем у души читалаца, реалан сам човек у балканској џунгли и желим да људима својим саветима помогнем“, наглашава мотивациони тренер.

Мој мали син је давно нацртао велики и мали круг, ја сам велики круг назвао круг забринутости, а мали круг је круг утицаја. У кругу забринутости су ствари на које не можемо да утичемо, а круг утицаја можемо ми сами да бирамо, рекао је Кенан Црнкић.

број коментара 0 Пошаљи коментар