Францускиње неће моћи да повећавају груди храпавим имплантатима

Француска је постала прва земља на свету која је увела забрану имплантата за груди који се повезују са ретком врстом рака имуног система.

Забраном је обухваћено неколико модела имплантата са храпавијом површином, које производи шест произвођача и који се повезују са ретком врстом рака имуног система, преноси Би-Би-Си.

Донета забрана представља меру предострожности, уведену због „ретке али озбиљне опасности“ коју представљају имплантати, саопштила је Национална агенција за лекове и здравствене производе Француске.

Агенција је навела да је забележено 59 случајева рака међу женама које су уградиле имплантате, а три особе су изгубиле живот.

„Што је имплантат више храпав и груб, већи је ризик од добијања рака“, навела је Агенција и додала да не постоји научно објашњење за појаву болести.

Истовремено, женама се саветује да не иду на операцију уклањања имплантата, јер је ризик од оболевања мали.

У Француској је преминуо оснивач компаније која је производила силиконске имплантате пуњене стандардним силиконским гелом, уместо медицинским силиконским гелом, а који је доводио до оштећења имплантата.

Он је 2013. године ухапшен и осуђен на четири године затворске казне, међутим, пре него што му је компанија затворена, 80 одсто имплантата је извезено.

Тај скандал погодио је око 300.000 жена у 65 земаља, укључујући Француску, Велику Британију, Немачку, Венецуелу и Бразил.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 05. апр 2019, 23:59) - anonymous [нерегистровани]

Zenske grudi

Velicina je samo jedna od tri im glavne karakteristike:
velicina
oblik
osetljivost.
Paralelno s tim su stav tela i njihova prezentacija.