Притиснут доказима, бивши белгијски краљ признао очинство

Краљ Алберт II, који је под чудним околностима 2013. године абдицирао у корист сина Филипа, званично је признао после добијених резултата ДНК анализе, да је биолошки отац уметнице Делфине Бел.

Делфине Бел, рођена током ванбрачне афере краља Алберта II шездесетих година, бори се на судовима готово читаву деценију како би доказала да је он њен биолошки отац. Овим признањем стиче право на једну осмину Албертовог имања, мада је тврдила да је не занима новац, већ признање.

После дуготрајне правне битке током које је бивши белгијски краљ жестоко одбацивао ћеркине тврдње, краљев адвокат, Ален Беренбум је у понедељак увече објавио званично признање.

„Његово величанство краљ Алберт II је примио на знање резултате ДНК теста на који је пристао на захтев апелационог суда у Бриселу. Анализе потврђују да је он биолошки отац госпође Делфине Бел. И поред тога што постоје аргументи и правни приговори, краљ Алберт је одлучио да их не користи и да часно и достојанствено оконча овај болан судски процес“, навео је Беренбум.

Делфине Бел је још пре двадесет година тражила да је краљ Алберт призна као законито дете, али њени захтеви су били одбијани и поред тога што су постојали докази да је краљ био присутан током њеног раног детињства.

До главног преокрета у правном поступку дошло је када је апелациони суд прошле јесени саопштио да Жак Бел, човек поред кога је одрасла, није њен биолошки отац. Суд је тада наложио да краљ Алберт II мора да да узорак ДНК на анализу, јер ће у противном, све док не приложи узорак плаћати казну од 5.000 евра дневно.

Тек када је краљ одступио са белгијског трона, баронеса Сибил де Селиз Лонгшамп, мајка Делфине Бел, је јавно признала да је била у вези са Албертом од 1966. до 1984. године.

„Био је то диван период. Делфина је била вољено дете. Алберт није био нека очинска фигура, али је био добар према њој“, навела је баронеса.

Алберт је после тога признао да су он и краљица Паола имали проблема у браку, али није хтео да призна љубавну аферу са мајком Делфине Бел.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 28. јан 2020, 15:30) - anonymous [нерегистровани]

Ovako je jeftinije

Da je placao 5.000 evra dnevno to je godisnje 1,825.000.
Malo li je?

(уторак, 28. јан 2020, 12:34) - anonymous [нерегистровани]

Bez komentara

E mucenic. Posle 20 godina natezanja proznao ocinstvo

(уторак, 28. јан 2020, 12:21) - anonymous [нерегистровани]

Trava je zelenija u tudjem dvoristu

to vazi i za kraljeve.