Колеге се опраштају од Неде: Велики губитак за глумиште

Колеге и сарадници су поводом смрти познате глумице Неде Арнерић, између осталог, навели да је „отишло једно дивно биће“ и да је била „неодољиво лице укупне јавне сцене“.

Препознатљиво лице југословенске кинематографије и једна од највећих звезда југословенског филма заувек је напустила сцену и због тога сам јако тужан, рекао је Танјугу поводом смрти глумице Неде Арнерић Радослав Зеленовић, дугогодишњи управник Југословенске кинотеке.

Зеленовић је истакао да се Арнерић налазила у југословенској репрезентацији покретних слика и да су њене улоге обележиле југословенску и српску кинематографију.

„Неда Арнерић је била прва дечја звезда југословенског филма, већ са 13 година била је препознатљиво филмско лице. Улогу у филму Вишња на Ташмајдану учинила је од ње тинејџерску звезду, а касније је постала упечатљиви секс симбол југословенске кинематографије. Радила је са највећим редитељима, великанима југословенског глумишта, и остваривала улоге које су награђиване на значајним фестивалима“, рекао је Зеленовић и додао да је славни редитељ Лордан Зафрановић увек говорио да је Неда једна од његових омиљених глумица.

Радослав Зеленовић је истакао да је Неда Арнерић „била омиљено лице свеукупне јавне сцене, талентована, са господским држањем и без гордости због велике каријере“.

„Отишло је једно дивно биће“ 

Глумица Јелена Тинска била је Недина другарица са класе, а од славне глумице опростила се речима: „Заједно смо студирале глуму и касније историју уметности. Неда је била једна нежна и племенита жена, а ником никад зло није направила. Успомене на њу су ми наша дружења и одласци на кестен пире на паузама између предавања. Отишло је једно дивно биће које није умело да плива само у овом мору зла. Много ми је жао“. 

Глумица Ана Франић опростила се од легендарне глумице уметнице Неде Арнерић објавом на Инстаграму: „Моја прва 'мама', прва љубав и подршка. Волим те. Лепо спавај.“

Глумац Гордан Кичић је поделио Недину слику из младих дана уз поруку: „Драга Недо било је велико задовољство и привилегија“, а глумац Мики Дамјановић, са којим је глумица играла у Београдском драмском позориту поручио је: „Никада ништа нећу заборавити. Воли те твој Жан“.

Радивојевић: Велики губитак за српско глумиште 

„Ово је несумњиво велики губитак за српско глумиште и за све нас који смо је познавали“, рекао је Танјугу директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић, поводом смрти глумице Неде Арнерић.

Радивојевић је подсетио да је Неда Арнерић, уз све незаборавне улоге на филму и телевизији, 15 година играла у БДП у представи Игра парова, коју је режирала Милица Краљ.

„Била је неодољива и у октобру 2019. смо обележили 200. играње те дивне представе, уз Недино обећање да настављамо у Новој години. Остаће празнина и туга после одласка Неде Арнерић и надам се да ће јој Бог доделити рајско насеље“, рекао је Југ Радивојевић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 11. јан 2020, 19:39) - anonymous Lala [нерегистровани]

Ma neeee ,

Na RTS- u rekoše : jedna zvezda se ugasila " , ja bih rekao : na nebu jedna zvezda više koja se nikad ugasiti neće , a njena svetlost će nas na nju uvek podsećati .

(субота, 11. јан 2020, 11:23) - anonymous [нерегистровани]

Tuzno

sto je u zadnje vreme izgubila zivotnu radost, energiju i snagu.

(субота, 11. јан 2020, 09:06) - anonymous [нерегистровани]

Slava joj

Bog da joj dusu oprosti ...slava jos i zalosno je sto je jos jedva vrsna glumica i covek tako brzo napustio ovaj zemaljski svet. Hvala joj na svemu.Saucesce iskrene celoj ozaloscenoj porodici.

(субота, 11. јан 2020, 07:39) - Vjole [нерегистровани]

Velikanka

Neda pocivaj u miru mi te nikada necemo zaboraviti,,,,