„Форбс“ предвиђа Федереру улазак у друштво спортиста милијардера

Роџер Федерер је на путу да постане први тенисер који ће се уписати на листу спортиста милијардера, и придружити се Тајгер Вудсу, Мајклу Џордану и Флојду Мејведеру, тврди магазин „Форбс“.

Швајцарски тенисер је зарадио 93 милиона долара прошле године, што је невероватан скок у односу на 77 милиона које је зарадио 2018. Овом драматичном скоку је свакако допринео спонзорски уговор са произвођачем спортске опреме „Јуникло“ који је склопио пре две године.

Захваљујући још неким повољним уговорима, Форбс предвиђа да ће се Федерер ускоро наћи на листи спортиста милијардера и да ће се придружити Тајгеру Вудсу, који је рекорд од милијарду долара остварио још 2009. године.

Тако високе зараде које остварује Роџер Федерер јединствен су пример у свету тениса, с обзиром на то да је он један од најуспешнијих играча по броју недеља проведених на првој позицији АТП листе.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 08. јан 2020, 21:20) - anonymous [нерегистровани]

Milijarderi

Koliko sam razumeo oni su inkasirali milijardu, ali kad se odbije porez, rashodi, nemaju je vise.

(среда, 08. јан 2020, 18:24) - anonymous [нерегистровани]

Nikola

N Jokic ce biti prvi Srbin na toj listi.

(среда, 08. јан 2020, 16:06) - gedža [нерегистровани]

Ne smeta mi ničija milijarda pa ni jedan jedini dolar

To nema šanse da zaradi od osvojenih turnira. A zašto trpaju toliko para na njega ne znam.. Možda zato što je njihov. Nole je razbijao i njega i Rafu u zadnjoh 10 godina i to su priznali i oni-zapad, ali kad dodje do davanja para za ugovor e onda njima uvek više.
Nema veze, osvijiće No1e dovoljno svojim dvema rukama za 5 generacija i Stefanovih i Tarinih, ali rekorde koje će No1e da postavi neće moći nikada da mu oduzmu zato što nije njihov.