Има ли британска краљевска породица радно време

Бити члан британске краљевске породице није најлакши посао на свету, барем судећи према телевизијским емисијама и филмовима, али многи се питају да ли, и колико, они заиста раде.

Према званичним подацима, истакнути чланови краљевске породице су ове године радили у просеку 84 и по дана, односно приближно трећину од 253 радна дана у Великој Британији, преноси АП.

Једина ћерка краљице Елизабете II, принцеза Ана, била је највреднији члан породице најмање трећу годину заредом, са укупно 167 радних дана.

Наследник престола, принц Чарлс, налази се на другом месту са 125 дана службених дужности.

Краљица Елизабета је, у својој деведесеттрећој години, радила 67 дана - четири више него 2018. године.

Детаљи службених ангажмана монарха бележе се у Дворском планеру, дневном списку догађаја којима присуствују краљица и њена породица.

Међутим, неки чланови краљевске породице имају и приватне ангажмане, који можда нису укључени у овај списак.

На пример, краљица, која је већ 68 година на британском трону, добија „црвену кутију“ са службеном преписком, без обзира на то где се налази у свету.

Члан краљевске породице који је други у наследном реду за британски престо, принц Вилијам, радио је 74 дана у протеклих 12 месеци. Његова супруга Кејт радила је 58 дана.

Дужности пара укључивале су турнеју по Пакистану, подршку краљици током државне посете председника САД, Доналда Трампа, Британији у јуну и време проведено на добротворним пројектима које су сами покренули.

По званичној евиденцији, девет најистакнутијих чланова краљевске породице – краљица, Чарлс, Вилијам, Кејт, Ана, принц Едвард, принц Ендрју, принц Хари и његова супруга Меган радили су укупно 761 дан.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 02. јан 2020, 04:41) - anonymous [нерегистровани]

Pretrgli se

Ma pretrgli se od posla. Treba se rukovati par puta i mahnuti gomili. Za uzvrat zivot prepun luksuznih putovanja i svega sto pozele na racun onih koji zaista vredno rade i placaju poreze.

(среда, 01. јан 2020, 16:49) - anonymous [нерегистровани]

Ma nije valjda

Prekinuli se radeci sto bi rekao nas narod

(среда, 01. јан 2020, 15:02) - anonymous [нерегистровани]

E boze pravde?

Ima li kod njih prosek plate, ili uzimaju koliko im treba + od porezkih obaveznika.Poz.iz Vrsca ( sre.nov.god.)