Власница и директорка „Бета 365“, Дениз Коутс, оборила властити рекорд – плата 380 милиона евра

Годишња зарада Дениз Коутс је највиши износ исплаћен неком извршном директору било које британске компаније и две хиљаде пута је виша од плате Бориса Џонсона.

Дениз Коутс, милијардерка и оснивачица компаније за клађење „Бет 365“, исплатила је 2019. године себи зараду у износу од 380 милиона евра, чиме је оборила свој прошлогодишњи рекорд, од 320 милиона.

Рачуница говори да је Коутсова зарађивала више од милион евра сваког радног дана, што је девет и по хиљада пута већа плата од просечне плате у Великој Британији и две хиљаде пута већа од плате коју прима британски премијер Борис Џонсон.

Кортесовој је од марта 2018. године исплаћена основна плата од 313 милиона евра, показују извештаји који су поднети пореској управи. Поред тога, исплаћене су јој дивиденде у износу од преко 50 милиона захваљујући уделу који има у више различитих компанија.

Коутсова је одмах оптужена у јавности да је намерно одлагала да објави детаље о својој плати док не прођу избори, с обзиром на то да је лидер лабуриста, Џереми Корбин, у својој предизборној кампањи обећавао обрачун са богатом елитом у Великој Британији и са прекомерним корпоративним зарадама.

Компанија „Бетр 365“ исплатила је својим директорима и менаџерима, међу којима су и брат и отац Коутсове, укупно 500 милиона евра.

Дениз Коутс се налази на 19. месту по богатству у Великој Британији са имовином која се процењује на око осам милијарди евра.

Држи се изван јавности и ретко даје интервјуе у медијима. Остатак њене породице, брат Џон који је извршни директор, њен супруг Ричард Смит, иначе директор фудбалског клуба Стоук ситија и њен отац који председава клубом – контролишу 93 одсто акција компаније „Бет 365“.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 20. дец 2019, 15:21) - anonymous [нерегистровани]

Problem

Nije problem u njenoj plati nego u onima koji posecuju kladionice (direktno i online)!
Kladjenje je opasna bolest zavisnosti.

(петак, 20. дец 2019, 07:02) - Tihi [нерегистровани]

365

E pa koliko treba čovek biti glup pa da uđe u kladionicu i uloži svoj noovac?
Jedan od 50 dobije neki dinar i onda se o tome priča a u stvari vlasnik kladionice inače milijarder zarađuje 1 milion evra dnevno.
Pa Vi gospodo naivna igrajte kladionicu!

(четвртак, 19. дец 2019, 17:43) - anonymous [нерегистровани]

Cudi me

Da kockarska mafija ne gladuje.