„Тајм“ изабрао забављача, спортисте, менаџера и чуваре године

Угледни амерички магазин „Тајм“ прогласио је певачицу Лизо за забављача године, док је женски фудбалски тим прогласио спортистима године.

Како је наведено у магазину, Лизо је изабрана јер представља нешто ново и јер је њен звук, који представља синтезу поп, реп и аренби музике „немилосрдно позитиван и немогуће упечатљив“ са оштрим ивицама „које праве осећај да вам је одувек у мозгу“. 

„Њени текстови су смешни, безобразни и рањиви. У времену када корисници Инстаграма пијуцкају чај са равним стомаком или се претварају да једу огроман чизбургер, Лизо продаје нешто радикалније – идеју да сте већ довољни“, наводи магазин.

За менаџера године према америчком листу изабран је извршни директор компаније „Дизни“ Боб Ајгер, будући да је одлазећа година за компанију била веома добра.

Како се наводи, Ајгер је своју компанију претворио у огроман медијски и технолошки бизнис, и обезбедио да производи „Волт Дизни“ компаније остану веома омиљени.

Фудбалски турнир као платформа друштвеног напретка 

За спортисту године проглашен је женски фудбалски тим који је пре више од пет месеци освојио Светско првенство, као репрезентација САД. Од тада, наводи уредништво листа, нема ко није чуо за њих, а незабораван је и њихов дочек, када је хиљаде грађана Менхетна изашло да поздрави 23 жене које су освојиле Светски куп.

„Приче о неједнакостима преносе се са генерације на генерацију у тиму – скучене хотелске собе препуне буба и буке у осамдесетим и деведесетим,  суморни теренски услови током двехиљадитих и бонус систем који је оставио жене са инфериорним могућностима за зараду, упркос њиховим супериорним резултатима“, пише Тајм.

Додаје се и да су оне, упркос притиску, блистале на првенству, а да је њихова борба за равноправне плате мушкараца и жена претворила фудбалски турнир у платформу за подстицање друштвеног напретка.

У категорији „Чувари“ изабрани су јавни службеници, њих 363.000, међу којима је и онај који је постао узбуњивач у случају опозива америчког председника Доналда Трампа.

број коментара 0 Пошаљи коментар