Харис Џиновић: Публика воли да „остане“ у емоцији

И ове године Харис Џиновић остаје веран традицији – 25. и 26. децембра одржаће концерте у Центру „Сава“. Популарни певач, у Београдској хроници, открива који је редослед песама на наступу најбољи.

Улазница за празничне концерте готово да више нема. Коментаришући могућност организовања додатних термина, прослављени кантаутор, у Београдској хроници, истакао је да му је важно да заказани концерти прођу како треба.

„Често сам говорио да концерт није више камерног профила, није више седење у фотељама, у столицама, аплауз после сваке завршене пјесме него је активно учествовање. Ако публика данас не учествује активно у концеру, онда тај концерт није набијен великом емоцијом и атмосфером“, објашњава Харис Џиновић. 

Познат је по томе да уме да промени листу песама на самом концерту када га понесу реакције публике.

Певач истиче да репертоар не може да се направи брзо: „Баш напротив, преко двадесет година формирао сам и градио репертоар. Отприлике сам нашао ту формулу редоследа репертоара. Публици највише одговара подизање атмосфере, останак у тој емоцији, а не прекидање, трчање из пјесме у пјесму које не припадају једна другој ни ритмички ни текстуално“.

Међу онима који долазе на Харисове концерте има и старијих, али и оних који се нису ни родили када су неке његове песме објављене.

Као своју „личну карту“ Џиновић издваја песму И тебе сам сит, кафано, али истиче да и многе друге нумере људи везују за њега. 

Посебне ритуале пред концерт каже да нема, али наглашава да му је најважније добро озвучење и микрофон који му одговара како би се осећао комотно док наступа.  

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 14. дец 2019, 17:30) - Slovenija [нерегистровани]

Sirotinja

Čim počne decembar a pevači navale sa koncertima,sirotinji ostali bez para!Ko to ide na te silne koncerte u državi gde svi kukaju da nemaju para !Plači voljena zemljo!