„Џонсоново избегавање дебате срамно“

Најпознатији природњак и заговорник заштите животне средине сер Дејвид Атенборо оштро је критиковао британског премијера Бориса Џонсона због избегавања дебате о климатским променама.

У свом стилу, Атенборо није много околишао нити бирао речи. Одсуствовање са политичке дебате о климатским променама описао је као срамно.

„Не знам шта је имао друго да ради, али би морало да буде много важно да избегне ово питање“, истакао је један од највећих заговорника заштите биљног и животињског света и бораца против загађења природе.

Критика Атенбороа долази након вербалног рата Даунинг стрита и Канала 4, који је организовао дебату и који је уместо Џонсона поставио скулптуру направљену од леда.

„Учествовао сам на много дебата. Не можете очекивати да присуствујем свакој“, рекао је Џонсон.

Са друге стране, Атенборо је разговарајући са новинарима рекао да је климатска криза толико озбиљно питање, које ће сасвим сигурно довести до друштвених немира широм света и масовних миграција.

„Мислим да је прекасно да се стање врати на првобитно. Мислим да више нема повратка. Најбоље чему можемо да се надамо јесте да значајно успоримо ефекте загревања. Ако и то уопште успемо“, рекао је Атенборо.

број коментара 0 Пошаљи коментар