Оливер Млакар: Мића је био заслужено популаран и тешко га је било надмашити

Поводом отварања споменика Мићи Орловићу, првом водитељу телевизијског Дневника пре 61 годину, у Београду је и Оливер Млакар, водитељ који је готово у исто време закорачио на југословенску медијску сцену.

Гостујући у Београдској хроници, легендарни водитељ истиче да је у време када су Мића Орловић и он започињали телевизијску каријеру ситуација била много строжа и није баш било ко могао да добије прилику да постане водитељ.

„Сада има пуно телевизија и потребно је пуно водитеља тако да се дешава да прође и неко ко није баш најбољи, али то је некако и логично. Ипак, они најквалитетнији остају“, наглашава Оливер Млакар.

Мада је у неким ранијим интервјуима изјављивао да је био љубоморан на неке од својих некадашњих колега, Млакар признаје да на Мићу Орловића никада није био љубоморан.

„Био је тако згодан човек и тако добар да на њега нисам могао бити љубоморан. Уосаталом, он је имао толико квалитета и толико је заслужено био популаран да га је тешко било достићи“, додаје доајен из Загреба.

Некада су на нивоу Југословенске радио-телевизије наизменично емитовани квизови из Београда, Загреба и Сарајева. Када би београдска екипа дошла у Загреб, понекад се ишло у шопинг до Трста. 

„Када дођемо на границу у Сежани и цариници виде Мићу у колима, одмах спуштају рампу и воде нас на кафу. Као да је дошао Бог“, препирчава анегдоту гост Београдске хронике.

Оливер Млакар је недавно напунио 84 године и то сматра својом предношћу. Још увек ради. Живи са супругом у селу поред Самобора и жели својим вршњацима да покаже да се и у тим годинама може добро функционисати. Шири хоризонте.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 24. авг 2019, 14:09) - anonymous [нерегистровани]

Епохе и околности

У свим епохама и свим околности могу да се појаве људи који умеју да оставе утисак на посебан и пријатан начин, није то ради поређења, и у овом времену постоје такви људи, иначе би било лоше. Ја не повезујем Оливера Млакара нити Мићу Орловића са "Југоносталгијом" или још горе, варљивим надањима о прејудицираној будућности. Треба радити и живети, похвалити али и покудити оно што смете, све је то тако како јесте. Млакар, Орловић и многи други су више пример да они не дозвољавају да их тренутачне околности тек тако промене, и могу да послуже као пучан пример, зашто да не. Као и у многим другим деловима света, најтеже је суочавање са конкретним задацима и радом.

(субота, 24. авг 2019, 01:36) - slavko tilic [нерегистровани]

oliver mlakar o mici orlovicu

Lepo je videti komentar jednog velikog voditelja naße YU televizije Olivera o svom kolegi Mici i diviti se nekadaßnjoj slozi i zajednichkom kulturnom radu televizije u korist svih naßih naroda. Nazhalost danas nema viße toga. Nadajmo se da ce ipak u doglednoj buducnosti opet biti kao tada, ßto bi svima nama znachilo vecu sigurnost i ono pravo ljusko razumevanje bez ikakve dominacije jednih nad drugima, drzheci se one mudre stare poslovice;-ZAJEDNO smo jachi.

(субота, 24. авг 2019, 01:18) - anonymous [нерегистровани]

oliver mlakar o mici orlovicu

Bio sam tek stasao mladic kad su oni (Mica Orlovic i Oliver Mlakar) bili najbolji tv. voditelji tog doba na naßim televizijama. Danas nema takvih. Bili su veoma simpatichni i izrazhajni i nisu imali premca. Zadivljujuce je i to kako je tih godina sve ißlo bez greßke i bez nacionalnog trvenja na ondaßnjim YU televizijama, i ako je tu i tamo u ßtampi pa i na ulici bilo je pojava nacionalizma kojeg je ondaßnji ßef drzhave Tito brzo sankcionisao. Verujem da ce Euforija nacionalizma i zhelja za dominacijom jednih nad drugima kad tad nestati i pokußace se stvaranje nove Jugoslavije kako bi se ljudi osecali opet jakim i bezbednim od suviße jakog spoljnog imperijalistichkog uticaja. Ovo ßto danas imamo je KATASTROFA !!!!

(петак, 23. авг 2019, 19:20) - Мирко [нерегистровани]

Господин

Један,додуше редак,пеимерак правог Господина.За Олија се слободно може рећи:Господин човек.Био,и остао.