Гиљермо дел Торо добио своју звезду на Булевару славних

Током промоције своје звезде на холивудском Булевару славних, Гиљермо дел Торо је нагласио како жели да сви знају да је он мексички имигрант.

Славни редитељ награђен Оскаром за филм Облик воде над својом звездом позирао је са мексичком заставом.

Искористио је ову прилику како би говорио о страху који, како је навео, неки користе да би поделили нацију и да би поручили како међусобно различити људи не би требало да верују једни другима.

„Не верујте лажима које говоре о нама, верујте причама које носите у себи и верујте у то да сви заједно можемо променити ствари“, позвао је дел Торо.

Славни редитељ је у Лос Анђелес стигао 1998. године из Мексика, пошто му је био киднапован отац. Отмичари су тражили откупнину од милион долара, а редитељ је новац успео да сакупи захваљујући пријатељима и колеги Џејмсу Камеруну, канадском редитељу који такође има своју звезду на Булевару славних.

Гиљермо дел Торо сам продуцира већину својих филмова. Године 2008. основао је продуцентску кућу „Ча ча ча филмс" заједно са својим сународницима и пријатељима, познатим редитељима Алфонсом Куароном и Алехандром Гонзалесом Ињаритуом.

број коментара 0 Пошаљи коментар