Јунакиња нашег времена Светлана Бојковић: Некада су се знале вредности

Не зна се шта не зна да ради Светлана Бојковић – од школе у којој је била један од шест вуковаца у Београду до глуме где више не може да изброји награде и култне улоге. За „Београдску хронику“ открила је и како тече снимање нове серије „Јунаци нашег времена“, Синише Павића.

Једна од награда које јој много значе је Стеријина награда за нарочите заслуге на унапређењу позоришне уметности и културе, за коју каже да веома почаствована, јер је то признање за животно дело и целокупан опус.

У Српском народном позоришту приређена је изложба поводом 50-годишње каријере Светлане Бојковић, за коју глумица каже да је била јако лепо направљена.

„Мада сам ја учествовала у припремању изложбе, у смислу да сам давала материјал који сам имала, када сам дошла и видела те силне фотографије на једном месту остала сам на неки начин збуњена“, објашњава Светлана Бојковић.

Изложба о великој српској глумици наставља да гостује по Србији, а у њој ће људи моћи да виде и да се присете неког времена и филмова.

„То је пола века. Озбиљан период. У крајњој линији, то је једна епоха“, каже глумица.

Поново је удружила снаге са Синишом Павићем, а снимање серије Јунаци нашег времена је почело још у мају.

„Ја сам им се прикључила у јуну. Врло је лепа улога и радујем се томе. Јако је добар је сценарио и одражава наше време, па се због тога и серија тако зове“, наводи Светлана Бојковић.

На питање да ли је данас могуће живети по својим мерилима и уверењима, Бојковићева објашњава да је могуће, али и много теже него што је то некада било.

„У доба мога детињства и моје младости вредности су биле установљене и ми смо знали те репер тачке и у свом понашању. Били смо постављени стабилно. Данас је деци много теже“, истакла је глумица.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 14. јун 2019, 13:27) - Da prostiš [нерегистровани]

Idi,begaj...

Šta god da se znalo i poštovalo u vašoj generaciji,ništa očuvali niste za buduća pokolenja.Vaša generacija je istorijski primer samoljubljivih i bezobzirnih samoživnika koji za današnju decu nisu očuvali ni jednu jedinu vrednost.
Pod parolom "Meni je sad ovako,a njima kako bude".