Хитлер би обожавао друштвене мреже

Друштвене мреже су савршен начин ширења мржње, због чега би се много допале Адолфу Хитлеру, изјавио је главни извршни директор „Дизнија“, Боб Ајгер, преносе агенције.

Сматра да су друштвене мреже најмоћнији маркетиншки алат који би се сигурно свидео лидеру Трећег рајха. Ајгер је то изјавио на догађају у организацији јеврејске организације за људска права у Центру „Симон Визентал“.

„По дизајну, друштвене мреже одражавају уски поглед на свет који филтрира све што доводи у питање наша уверења, а с друге стране, стално потврђују наша уверења и појачавају наше најдубље страхове“, додао је Ајгер.

Tврди да сви треба да знају да друштвени извори вести могу садржавати више фикција него чињеница. Ajгер је позвао политичаре САД-а да одбаце мржњу у свим облицима уочи председничких избора 2020. године и упозорио да последњих година мржња поприма разне облике.

За ову компанију тврдили су да је њен оснивач, Волт Дизни, био настројен антисемитски. Покојни аниматор био је повезан с антисемитском филмском алијансом за очување америчких идеала.

Дизни је такође критикован због посета нацистичке редитељке Лени Ријефенстал, која је у Холивуду промовисала свој филм Олимпија, а 2014. године Мерил Стрип је Волта Дизнија назвала „одвратним антисемитом“.

број коментара 0 Пошаљи коментар