„Храброст“ – порука на рукавима хрватске председнице

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић дочекала је председника Србије Александра Вучића испред своје резиденције у капуту на чијим је рукавима златним словима на глагољици извезена реч „храброст“.

То је забележио хрватски Јутарњи лист, који се, попут других медија, бави свим аспектима посете српског председника, и званичним и оним који се виде као порука и својеврстан дипломатски „зачин“.

Вечерњи лист истиче тако да је Вучић на дочеку поздравио почасну стражу, док је извођена песма Ми смо гарда хрватска.

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић приредила је свечану вечеру у част председника Србије, а на јеловнику су, између осталог, били и дивљач, као и више врста салата, а за госта из Србије, који је иначе познавалац вина, припремљено је и неколико врста тог пића.

Као хладно предјело послужени су шунка, кулен, пршута и рен, сир са павлаком, пилећа џигерица и шампињони на жару.

Загорска супа, затим печени зец и печена ћурка уз додатке, као и њоке, чинили су главно јело уз које је послужено и неколико салата.

Запечени штрукли, савијача од јабука, као и савијача од вишања са сосом од ваниле били су дезерт, а послужени су и кафа или чај.

Осим домаћих аперитива гости из Београда могу да пробају и бело вино „шардоне“, црно вино „дингач“ и шампањац „сенатор“.

број коментара 3 пошаљи коментар
(уторак, 13. феб 2018, 10:36)
anonymous [нерегистровани]

Kolinda

Je kulturna i sposobna zena. A Plenkovica " zabolela" noga pa verovatno zato nije otpratio gosta na sledeci sastanak. Mnogo je ponizio samog sebe!

(понедељак, 12. феб 2018, 20:12)
anonymous [нерегистровани]

Колинда је храбра и способна жена.

Већина њених колега политичара није јој ни за мали прст. Мушкарци - а немају ни понса, ни храбрости, ни мудрости.

(понедељак, 12. феб 2018, 18:57)
anonymous [нерегистровани]

Ako, ako

nek jedu, nek piju i nek im je sve prijatno samo da se jednom krene u pozitivnom pravcu!