Медији у региону о смрти Небојше Глоговца

Вест о смрти глумца Небојше Глоговца пренели су бројни медији у региону.

Јутарњи лист и Слободна Далмација преносе писања српских медија и наводе да је преминуо један од најталентованијих и најпопуларнијих српских глумаца.

У текстовима подсећају да је Глоговац, који је играо у филму Устав Републике Хрватске Рајка Грлића, пре десет дана хитно примљен на Институт за онкологију Клиничког центра Србије.

Портал Кликс и Ослобођење наводе да је први филм у којем се Глоговац појавио био Вуковар, једна прича у којем је играо лик војника Фадила, док је прву главну улогу остварио у филму Убиство с предумишљајем Горчина Стојановића где је тумачио лик Богдана, Србина из Хрватске рањеног на ратишту.

Неке од улога по којима ће остати упамћен, како наводе, остварио је у филмовима Буре барута, Небеска удица, Муње, Кад порастем бићу Кенгур, До коске, Клопка, Бранио сам Младу Босну, Кругови те у серијама Породично благо, Мој рођак са села, Вратиће се роде, Војна академија...

Од 1996. године био је члан Југословенског драмског позоришта, где је одиграо низ запажених улога у представама Сумњиво лице, Метаморфозе, Хадерсфилд, Шине, Луталица, Лажни цар Шћепан Мали, Хамлет...

Међу критичарима, како истичу медији, важио је за једног од најбољих глумаца у региону и за свој уметнички рад добио је многобројне награде.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 10. феб 2018, 13:19)
anonymous [нерегистровани]

Hercegovac

Velika ljudina i glumcina Slava mu....imao se rasta i roditi

(петак, 09. феб 2018, 15:08)
anonymous [нерегистровани]

Balkan tuguje

Otišao je najbolji.

(петак, 09. феб 2018, 13:25)
anonymous [нерегистровани]

ostali smo bez jednog od naših najvećih glumaca

Takvi velikani kao što je bio Glogovac jednostavno ne umiru; njihova djelu zauvijek ostaju s nama.
Saučešće porodici.