Скандал Харвија Вајнстина, ко све тужи продуцента?

Последњих дана Холивуд потреса прича о сексуалном злостављању у коме је главни актер један од најмоћнијих продуценат Харви Вајнстин. Ова прича по много чему подсећа на филмску драму, посебно јер су у њу укључене неке од најпознатијих светских глумица. Оптужбе сежу 30 година уназад, па се сад у истрази сексуалног злостављања, америчкој полицији придружила и лондонска.

Гвинет Палтроу, Анђелина Џоли, Розана Аркет, Мира Сорвино, и не само оне, јавно су оптужиле Харвија Вајнстина за сексуално узнемиравање или злостављање. Како извештава Њујорк тајмс, тужбе је поднело најмање осам жена, а три су га оптужиле за силовање.

„Одједном се појавио наг преда мном у соби и затражио ми да га измасирам. Уплашила сам се и одбила а он је онда мени понудио масажу. Када је почео да ме додирује, отрчала сам у купатило и закључала врата... бићу срећна да ме позову да сведочим против њега“, каже модел и глумица Зое Брок.

Вајнстин је три дана након што је Њујорк тајмс објавио причу о његовом злостављању жена, добио отказ у компанији чији је суоснивач и сувласник. Кажу да је Холивуд са њим завршио.

„Сумњам да ће било ко икада више хтети са њим да сарађује“, каже Метју Белони из Холивуд репортера.

Хилари Клинтон, чију је кампању Вајнстин финансирао, као и Барак Обама, кажу да су шокирани понашањем човека који је на такав начин злоупотребљавао богатство и статус. Демократе су приморане да огроман део његовог новца, дају у добротворне сврхе.

број коментара 2 пошаљи коментар
(недеља, 15. окт 2017, 21:03)
Увек је тако било! [нерегистровани]

Љ.Мољац:

"Кад сам пошао у Холивуд,мајка ми је рекла:"Синко,памет у главу,а д... уза зид!"

(петак, 13. окт 2017, 19:42)
anonymous [нерегистровани]

Ma da nisu znali

Jao kako se ovi Ameri prave glupi svaki put kad se nesto otkrije. Kao nisu znali ko je i sta radi. Samo da ne poveruje narod.
Mnogo vole da se prave neinformisani kad su oni sami u pitanju a za sve drugo se biju u grudi kako najbolje znaju i imaju najpouzdanije informacije. Pa niko nije budala, aloooo