Џуди Денч трупи поклонила позориште

Британска глумица Џуди Денч одлучила је да трупи Бритиш Шекспир компани поклони реплику лондонског Роуз театра из 16. века, направљену за филм „Заљубљени Шекспир". Глумици су конструкцију, направљену од храстовог дрвета, поклонили аутори филма.

Реплика позоришта из елизабетанског периода, направљена за снимање филма "Заљубљени Шекспир", биће претворена у право позориште за једну трупу чије је седиште на северу Енглеске.

 

Позориште саграђено од храстовог дрвета реплика је лондонског Роуз театра из 16. века, а конструкцију је трупи Бритиш Шекспир компани поклонила Џуди Денч, која је добила Оскара за епизодну улогу у "Заљубљеном Шекспиру" из 1998.

Сценографију - реплику природне величине ентеријера позоришта Роуз - Џуди Денч је на поклон добила од аутора филма и тренутно се налази у складишту.

Уметнички директор Бритиш Шекспир компани Роберт Вилијамсон изјавио је да је глумица донела "дивну одлуку" да је поклони његовој трупи.

Вилијамсон је рекао да то здање замиљша као "живи историјски центар" у којем ће се изводити представе и бити изложени костими из филма у којем су главне улоге играли Џозеф Фајнс и Гвинет Палтроу, такође награђена Оскаром. 

Филм је добио седам Оскара, између осталог и за најбољи филм.

Оригинално позориште Роуз саграђено је 1587. на јужној обали Темзе и на репертоару је имало дела Вилијама Шекспира и Кристофера Марлоуа.

Бритиш Шекспир компани, која изводи Шекспирове комаде да отвореним сценама широм земље, саопштила је да за локацију будућег театра размишља између Шефилда, Манчестера и Јорка.

број коментара 0 Пошаљи коментар