Украјина не дозовољава усвајање Елтону Џону

Надлежно украјинско министарство саопштило да Елтону Џону неће дозволити да усвоји малишана из једног тамошњег сиротишта. Разлози - Елтон Џон је сувише стар и није ожењен. Украјинско законодавство не признаје хомосексуалне бракове.

Британски поп певач Елтон Џон неће моћи да усвоји 14-месечну бебу заражену вирусом сиде из Украјине зато што је превише стар и зато што није ожењен, саопштила је данас украјинска Влада.

Заступници права хомосексуалаца изразили су жаљење због одлуке министра за породицу, омладину и спорт Јурија Павленка да се Џону и његовом партнеру Дејвиду Фурнишу не дозволи да усвоје малишана.

Популарни певач је рекао да жели да усвоји дечака Лева пошто га је срео у суботу приликом обиласка сиротишта у којем су смештена деца чији су родитељи углавном преминули од сиде. Џон је обилазио сиротиште са делегацијом своје фондације за борбу против сиде.

Павленко је рекао да усвајања неће бити, јер пар који усваја мора бити венчан и родитељи не могу имати више од 45 година, а чувени поп певач има 62 године.

Џон и Фурниш су венчани 2005. године, али је Павленко рекао да Украјина не прихвата хомосексуалну заједницу као брак.

"Елтон Џон неће моћи да усвоји украјинско дете и ако поднесе захтев, на жалост, биће одбијен", рекао је Павленко, напомињући да је закон исти за све.

Џонов портпарол је одбио да коментарише одлуку украјинске владе.

Павленко је рекао да је Украјина захвална Џону због његовог хуманитарног рада и да се нада да ће жеља певача да усвоји Лева подстаћи више Украјинаца да усвајају децу са здравственим проблемима.

број коментара 0 Пошаљи коментар