„Мајкл Корс“ и „Џими Чу“ више неће користити крзно

Модни дизајнер Мајкл Корс одлучио је да производи који носе његово име више неће бити прављени од крзна, а исто правило ће се односити и на компанију „Цими Чу“.

„Протеривање“ крзна из компаније „Мајкл Корс холдингс“ уследило је неколико месеци након што је „Гучи“ најавио да ће престати да га користи, пише британски онлајн лист Индипендент.

Мајкл Корс је донео одлуку након што се извршни директор његове компаније Џон Ајдол састао са Деном Матјузом из Пете.

Амерички луксузни бренд објавио је да ће сви производи од крзна који се тренутно производе бити укинути до децембра 2018. године и да ће купцима бити понуђене друге опције.

„Ова одлука је ново поглавље јер наша комапнија наставља да развиј употребу иновативних материјала. Сада имамо могућност да правимо луксузну одећу без употребе животињског крзна“, објаснио је Ајдол.

Корс је годинама био мета активиста за права животиња. Група демонстраната у јуну је прекинула његов интервју у Њујорку узвикујући: „Мајкл Корс има крв на рукама“.

Када је реч о представљању нових производа без крзна, то би могло да се деси већ у фебруару наредне године, када ће на Недељи моде у Њујорку бити презентована колекција јесен/зима 2018.

Све то односи се и на компанију „Џими Чу“ јер ју је „Мајкл Корс холдингс“ у јулу преузео захваљујући споразуму вредном 1,35 милијарди долара.

број коментара 1 пошаљи коментар
(понедељак, 18. дец 2017, 14:21)
Sofija [нерегистровани]

bravo

Za svaku pohvalu!Dosta sa ubijanjem životinja zbog krzna!