Када сте исувише стари за мини сукњу?

Истраживање спроведено у Великој Британији показује да жене све дуже носе мини сукње. Најкраће сукње носе девојке у 23. години, а после 42. руб сукања незадрживо креће "ка југу".

Стари виц који важи међу економским (и модним) стручњацима каже да „кад економија цвета, сукње постају све краће".

Ако је судити по актуелном модном тренду, светска економија је на путу опоравка....

Само један поглед на колекције за предстојећу сезону јесен/зима, наводи на закључак да се мини сукње враћају у моду и то на велика врата.

Поред тога, истраживање које је спровео британски ланац робних кућа „Дебенамс" показује да жене кратке сукње носе - све дуже.

Некада се сматрало да жене већ у раним тридесетима треба да покрију колена, а данас се не устручавају да добар део бутина показују све до четрдесете, па и после тога.

Како је приметила новинарка „Дејли телеграфа", коментаришући истраживање „Дебенамса", све је то сјајно када у четрдесетима изгледате као Деми Мур.

Проблем је са „обичним" средовечним женама које су, за почетак, помало зимогрожљиве и тешко им је да парадирају голих колена кад температура падне испод двадесет степени.
Истраживање „Дебенамса" показује јеош неке интересантне трендове.

На пример, Британке у просеку прву мини сукњу купују у 16. години и у наредних неколико година сукње постају све краће и краће.

Најкраће сукње носе девојке у 23. години када је просечна дужина парчета материјала које носе око бедара тек нешто преко 30 центиметара.

Могуће објашњење је да управо у тим годинама девојке имају највише самопоуздања, а и даље су веома младе и могу себи да дозволе различите „модне лудости".

Просечна дужина током наредних петнаестак година варира између 30 и 35 центиметара, све до четрдесете године, када руб сукње креће „ка југу".

Занимљиво је да се током две године, између 40. и 42, дужина сукње држи на 45 центиметара, а потом незадрживо креће преко колена и даље ка чланцима.

Све у свему, истраживање је показало да су жене све више и све дуже задовољне својим изгледом и спремне су да се у складу са тим и одевају.

Представници „Дебенамса" сматрају да ће, ако се овај тренд настави, већ током следеће деценије, жене све до раних педесетих мини сукњу сматрати основом своје гардеробе.

Још једном напомињемо, истраживање је спроведено међу Британкама. Дужином сукања жена у Србији се, званично, још нико није позабавио...

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 06. сеп 2009, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

Kratka suknja

Znam zenu ima dvoje unucadi, nosi kratku suknju i posle 53 nemenja duzinu suknje ali zato menja ljubavnike. :-)

(недеља, 06. сеп 2009, 19:46) - anonymous [нерегистровани]

Kratka suknja

Znam zenu ima dvoje unucadi, nosi kratku suknju i posle 53 nemenja duzinu suknje ali zato menja ljubavnike. :-)