Кожа поново у моди

Поново je актуелна одећа од коже. Овај материјал доминира у модним часописима, на модним ревијима и na холивудским црвеним теписима.

Попут школске године, нова модна сезона почиње сваког септембра.

Судећи по септембарском издању "Вога" и на основу креација које се могу видети на црвеним теписима, ове године у тренду је кожа.

Клои Севињи, позната као иноваторка која успоставља трендове, креирала је црни кожни комбинезон за модну ревију која је одржана у Њујорку.

Показало се да и најпопуларније глумице прихватају такав тренд, када је након месец дана, у августу, Анђелина Жоли за премијеру "Проклетника" обукла црну, кожну хаљину без бретела.

Следеће недеље се Агнес Дин појавила у комбинацији која је још прихватљивија обичним људима. Енглеска манекенка и певачица је упарила узану, равну кожну сукњу и мајцу кратких рукава коју је уредно упасала.

Такав спој је деловао мање разметљиво.

Ове године, кожа се користи на нешто другачији начин, тако да делује мање грубо него раније.

Такође се може препознати благи утицај кожних одела које носе мотористи, док би ношење овакве одеће требало да одаје утисак замишљене ноншалантности, по којем је француски "Вог" познат.

Кожа је доминирала и јесењом ревијом Ив Сен Лорана.

Чини се да је повратак овог материјала у фокус дошао у право време.

Херијет Квик, модна директорка британског "Вога", тврди да као материјал кожа сугерише инвестиције (уистину, цене овакве одеће су високе).

Још од времена када је рецесија погодила САД, произвођачи одеће су препознали значај одевних предмета који су дуговечни.

Такође, појава ултра-популарних великих женских торби, које доминирају већим делом ове деценије, већ је "истренирала" оне који су заинтересовани за моду да куповину артикала од коже сматрају инвестицијом.

Стога се модне компаније надају да је то пракса, која би се могла пренети и на одећу која је израђена од коже.

"Постоје бројни начини да се кожа употреби у моди", објаснила је Квикова.

"Од кратких хаљина какве производе у Белмејну (Balmain), преко јакни па све до кожних комбинезона какве прави YSL".

Али на који начин носити кожу?

Ребека Лоуторп, модна директорка часописа "Ел", сматра да је пронашла начин да се споји практичност са секси изгледом.

Она каже да је за ову сезону најбитнија кожна јакна, а комбинација коју она предлаже се састоји од мајце краких рукава, исцепаних фармерки, ципела равних потпетица и великих наочари за сунце.

број коментара 0 Пошаљи коментар