„Дип парпл“ показао у Арени да је рокенрол бесмртан

Да нису "Perfect Strangers", легенде рокенрола, група „Дип парпл“ показала је у крцатој Штарк арени. У хитовима рок великана уживали су и они који су одрастали уз њихове песме, али и много млађи. Класик "Smoke on the Water" публика је певала у глас, а после биса од публике су се опростили уз чувену "Black Night".

Публику, у којој су били и они који легенде рокенрола прате од почетака, али и много млађи, добро је загрејала предгрупа „Монстер трак“, а тачно у 21 час „Дип парпл“, предвођен Јаном Гиланом, ступио је на сцену и од првих рифова хита Highway Star, преко Pictures of Home, оправдао чекање.

Perfect Strangers, Sometimes I Feel Like Screaming и други хитови из дуге каријере бенда, поново су одјекнули новобеоградском халом, као и 2014. године кад су последњи пут наступали на овом истом месту.

„Хвала вам, ово је дуга турнеја, лепо је видети вас и вратити се поново овде“, поручио је Гилан и повео крцату Арену кроз историју „Дип парпла“.

Пре две године, рок иконе су започеле Long Goodbye Tour, за коју су планирали да буде последња у њиховој богатој концертној каријери, али због огромног интересовања милиона обожавалаца широм света, „Дип парпл“ је у оквиру турнеје поново посетио неке земље, а на радост великог броја обожавалаца, Србија је била једна од њих.

Љубитељи тврдог звука имали су прилику да вероватно последњи пут уживо чују рок великане како изводе своје највеће хитове попут Bloodsucker, Strange Kind of Woman, Space Truckin, Uncommon Man, Lazy.

Како је и очекивано, године су оставиле трага на препознатљивом Гилановом гласу, али њихова енергија и видно уживање док су на бини није јевњавало ни на тренутак.

Уз класик Smoke on the Water, што је била и последња песма у званичном делу, публика је певала у глас.

Ветерани рокенрола, на одушевљење обожавалаца, на бис су изашли с песмом Hush, док су се од београдске публике коначно опростили уз чувену Black Night.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 14:03) - anonymous [нерегистровани]

postojanje

...a ti verovatno nisi ni postojao...

(недеља, 08. дец 2019, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

neki tamo bend

Ovo je samo "neki tamo" bend koji svira pesme Deep Purple-a. John Lord i Ritchie Blackmore su esencija ovog benda, a ovo sto se danas zove Deep Purple je smejurija...

(недеља, 08. дец 2019, 13:50) - anonymous [нерегистровани]

Neko

Haha,kakav si ti lik?Sedamdesetih bili sveziji! Da li si pri sebi?Danas klinci od sesnaest godina nemaju energije kao ovo,,matorci".Deep purple je filosofija zivota!

(субота, 07. дец 2019, 16:28) - anonymous [нерегистровани]

Deep Purple

bez Ritchie Blacmore-a,Jon Lord-a pokojnog?Ne hvala!

(субота, 07. дец 2019, 12:47) - Danilo anonymous [нерегистровани]

Maaa

Ipak su to penzioneri. Gledao sam ih sedamdesetih u BG, bili su mnogo sveziji i poletniji.