Труба на Златибору и буди и успављује – креће загревање за Гучу

На Златибору почиње дводневни 46. Сабор трубача са смотром народног стваралаштва, који се и ове године одржава на Краљевом тргу.

Првог дана манифестације на бини Краљевог трга од 18.30 наступају КУД „Златибор“, фрулаш Ацо Марковић из Сирогојна, певачка група „Распевани Златибор“ из Рожанства и изворна певачка група „Торник“ из Јабланице. 

У 20 часова посетиоце очекује концерт Гоце Лазаревић а након тога у 21 час, наступиће прошлогодишњи победник сабора, дувачки оркестар Ивана Јовановића из Ужица и Марка Глигоријевића из Бајине Баште, саопштили су организатори.

Главни саборски дан је недеља, када програм почиње трубачком будилицом од осам сати, којом ће сви оркестри учесници „пробудити“ звуцима трубе госте и мештане Златибора и Чајетине.

Од 16 часова је свечани дефиле дувачких оркестара.

Такмичење трубачких састава западне Србије „Златиборе, мој зелени боре“, које је и предтакмичење за Драгачевски сабор у Гучи, почиње у 17 сати на Краљевом тргу.

Ове године такмичи се шест оркестара из свих делова Србије. У ревијалном делу наступиће оркестар „Мирослава Ђунисијевића“ из Ариља.

Манифестацију, која је безмало пола века летња традиција Златибора, организује Спортски центар Чајетина, под покровитељством општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.

број коментара 0 Пошаљи коментар