На „Тамбурица фесту“ од 20. јуна, 700 извођача из осам држава

Званично најбољи фестивал етно музике у Европи, „Тамбурица фест“, почиње 20. јуна у 18 сати, наступом фолклорних ансамбала културно-уметничких друштава и дефилеом више од 100 тамбураша Дунавским парком и централним улицама Новог Сада.

Дружење са тамбурашима првог дана, најављују организатори, потрајаће до 23  сата, а у петак и у суботу, 21. и 22. јуна, 12. „Тамбурица фест 2019.“ биће настављен на Петроварадинској тврђави, где ће, за те две  фестивалске вечери, на главној бини наступити више од 700 извођача из  осам земаља. 

У петак програм почиње од 20.30, интернационалном ревијом младих тамбураша, потом следи такмичење малих тамбурашких састава, након којег ће посетиоце фестивала поздравити представници амбасаде Мађарске.

У ревијалном делу „Тамбурица феста" наступиће Руски ансамбл народне музике „Златни поток“, а биће одржан и концерт оркестра солиста 100 виолина из Будимпеште „Будапест џипси симфони оркестра“.

У суботу, од 21 час, почиње избор за најбољу нову песму „Тамбурица  феста“, а од 22.10 - такмичење великих тамбурашких оркестара. После доделе награда, од 23.20, почиње целовечерњи концерт Лепе Брене с тамбурашима и са њеним оркестром.

Ове године, земља пријатељ фестивала је Мађарска, а већ је договорена и културна размена са том земљом, па ће тако „Тамбурица фест“, највероватније већ у септембру имати велики концерт тамбураша у културној институцији у Будимпешти.

Посебно занимљив на овогодишњем фестивалу биће наступ регионалног тамбурашког оркестра сатканог од 105 дечака и девојчица који делују под окриљем Светске тамбураске асоцијације.

Организатори посебно наглашавају да публика овогодишњег „Тамбурица феста“ не мора да брине о „најезди комараца на Петроварадинској тврђави, јер су претходна два дана предузете заштитне мере и третмани против комараца“.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. јун 2019, 08:38) - Stefanoo7 [нерегистровани]

Deronje

zasto sve sto uspe u selu, neko iz glavnog grada to prisvoj Ovose odrzavalo u selu Deronje kod Odzaka i tamo treba i da se nastavi. Ionsko nam je selo unisteno i to bas ovakvom politikom.

Pogledajte nemacko selo koje obavezno ims firme da zadrzi ljude u tim manjim sredinama a to jr jedini recept da drzava funkionise.

(среда, 19. јун 2019, 21:03) - anonymous [нерегистровани]

jos vise

nastavite ovako kao nekada ,dosta je politike,turbo folka i gluposti,NAPRAVITE PROGRAM I ZA NASU DECICU