Концертни омаж „Неверних беба“ Неши Лептиру

Традиционални концерт који група „Неверне бебе“ већ девет година одржава у сали Центра за културу у Панчеву, овог 14. фебруара ће имати још један посебно емотиван моменат. Уз бројне новине на репертоару и песме које бенд на концертима не изводи често, биће ту премијерно извођење нумере „Сузе са звезда падају“.

Милан Ђурђевић, фронтмен „Неверних беба“, најављује премијерно извођење песме урађене на последњи текст Ненада Радуловића – Неше Лептира. Ову песму коју је прерано преминули музичар написао на болничком рецепту, неколико дана пред смрт, породица је чувала 29 година.

Спот осликава један од последњих дана Нешиног живота. На тајном одласку из болнице, уз помоћ мистичног пријатеља, дечака кога глуми 14-годишњи Никола Радуловић, рођени Нешин братанац и будући глумац, Неша ради ствари које је волео: вози плави бицикл широко раширених руку, сањари поред воде, обилази позориште „Дадов“ и, како је говорио, своју другу кућу, Радио Београд.

Изузетно емотивно, Нешин лик је дочарао један од најпопуларнијих глумаца млађе генерације, Бојан Перић, који у споту носи оригиналну гардеробу, Нешин сат, чита књигу коју је последњу прочитао у болници, Тибетанску књигу мртвих.

„Овај тренутак је за мене много више од једне песме и тренутне инспирације, ово је пре свега омаж великом уметнику али и начин да се вратимо правим вредностима и онима чија је идентификација њихово дело. Песма је, уз подсећање на Нешину трагичну судбину и прерани одлазак, велика порука живота и радости јер је он у себи носио и несебично делио баш то, потпуно аутентично и искрено. Велика је то одговорност али и част коју смо добили на поверење од породице Радуловић“, каже Ђурђевић.

Ненад Радуловић, популарни Неша Лептир преминуо је 12. фебруара 1990. у 31. години, а иза себе је оставио ванвременске хитове које и данас воле све генерације: Груди моје балканске, Наташа, Јелени умиру сами, Такси, Врати се, Срце од меда и многе друге.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 00:06) - anonymous [нерегистровани]

Mnogo je dao!

Pitanje ili nije šta je Srbija učinila da se zahvali za sve to!