Хероји техно покрета 12. јула на „Егзиту“

Пионир и лидер глобалног техно покрета Ричи Хoтин, планетарно најмоћнији пар у овом жанру Адам Бејер и Ида Енгберг, апсолутни симбол берлинске техно сцене Бен Клок, звезда у успону Амели Ленс и званично најзапаженији техно таленат Анастасија Кристенсен наступиће 12. јула у „Денс арени“ у оквиру програма фестивала „Eгзит“, најавили су данас из организације фестивала.

Након што је широм света представио свој нови концепт „Клоуз“ (Close), премијерно изведен на „Eгзиту“ 2016. године, Ричи Хoтин, једнако чувен и као Пластикман, овог пута на „МТС Данс арену“ се враћа у јутарњем термину и то да је лично затвори.

У недавном интервјуу, Ричи је најавио да ће направити паузу од наступа, како би до јуна додатно развио концепт „Клоуз“, који је добио награду за најбољи наступ уживо, на прошлогодишњој додели награда за ди-џејеве на Ибици (Ibiza DJ Awards 2017).

На једну од својих омиљених позорница враћа се и највећи техно пар свих времена Адам Бејер и Ида Енгберг, којима ће ово бити први пут да наступе заједно на овим просторима.

Ово је један од изузетно ретких наступа које чувају само за изузетне догађаје какви су „Коачела“, „Авејкенинг“ или обома веома близак „Егзит“. Са троје деце и две огромне каријере, након недавног венчања, светски медији су их прогласили за „прву техно фамилију“, а сви су писали о њиховом одласку после венчања право на подијум најпознатијег светског клуба, берлинског „Бергхајна“.

А управо највећи симбол и водећи херој овог техно храма дочекаће их у „Арени“. Након што је извео свој спектакуларни шоу „Фотон“ (Photon) на неколико одабраних локација, Бен Клок стиже у „Арену“ у тренутку кад је најостваренији.

Од његовог претходног гостовања у „Арени“, добио је и награду за "Essential Mix of the Year", те наступао као главна звезда вртоглавог броја фестивала чији број наставља да расте и у 2018. години.

Ипак, ако неко може да напише готово филмску причу о успону, то је несумњиво уникатна Амели Ленс.

Белгијску клупску хероину и Ричи Хотин и Адам Бејер прогласили су као будућност техна, а колико је тражена на светској сцени најбоље говори податак да је само у октобру уписала 27 летова, чак три сета на АДЕ2017, исто толико у новогодишњој ноћи и потпуно распродате наступе широм Европе, али и у Аустралији и Новом Зеланду, док је годину завршила са чак четири хита у Топ 20 техно издања на „Битпорту“.

До пре само годину дана била је релативно анонимна, а данас је главна звезда највећих фестивала, те резидент популарног клуба „Лавиринт“ где бруси своју вештину за микс пултом у сетовима „ол најт лонг“.

Кроз веома сличну ситуацију тренутно пролази и руско-данска звезда у метеорском успону Анастасија Кристенсен, која је већ проглашена званично за највећи ди-џеј таленат од стране часописа Миксмаг.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 11. јан 2018, 23:00)
anonymous [нерегистровани]

Ozvučenje

Nadam se da će ozvučenje izdržati, jer ova trojica (Adam, Ben, i Richie) će pocepati :) Nema udaraca bez staraca!

(четвртак, 11. јан 2018, 21:19)
anonymous [нерегистровани]

Sjajno

Pa ako je ovakav prvi dan, šta će tek biti ostala tri! Sve pohvale za dovođenje ovakvih imena...