Мерилин Менсон представља албум "Heaven Upside Down"

Две године након објављивања, за многе изненађујуће зрелог гот-метал албума, "The Pale Emperor", Мерилин Менон враћа се на музичку сцену са новим издањем. Албум "Heaven Upside Down" има 10, за америчког кантаутора, уобичајено контроверзних нумера.

На новом албуму, Мерилин је обрадио много тема међу којима се издвајају насиље, секс, политика, али и романтика, наводи се у најави Јуниверсал мјузика. У песми Kill4Me, Менсон тражи од својих обожавалаца да му се брутално заветују на верност, док песмом Say10, коју краси интересантни треп инструментал, залази у нове музичке правце са ставом „Ја сам легенда, нисам басна“.

Бенд који је радио на албуму Heaven Upside Down чине композитор филмске музике Тајлер Бејтс који свира гитару и клавијатуре, затим бивши бубњар бенда "The Dillinger Escape Plan" Гил Шароне, као и басиста Твиги Рамирез, који није свирао на прошлом Менсоновом албуму.

Продукцију, микс и мастер албума амерички кантаутор поверио је већ поменутом сараднику Тајлеру Бејтсу, док је сам био задужен за текстове песама.

Током снимања десетог студијског издања преминуо је Менсонов отац Хју Ворнер, који је постао главна инспирација, а песма која затвара албум Saturnalia посвећена је управо њему.

Мерилин Менсон опоравља се од повреда услед пада једног дела металне конструкције на њега током концерта у Њујорку, због чега је био приморан да одложи неколико најављених концерата.

Албум Heaven Upside Down у Србији је доступан преко сервиса Дизер и Гугл плеј.

број коментара 0 пошаљи коментар