„Мјузиколоџи“ се „проширио“ и на Словенију, у Београд стижу Бернхофт и Гласпер

Ново издање „Мјузиколоџи баркафе сешнс“ најављено је синоћ у клубу „Битеф арт кафе“, уз многобројне госте и домаће извођаче.

Концертни серијал, који ће ове године први пут бити организован на регионалном нивоу представљен је изложбом фотографија „Музика повезује људе“ на којима су извођачи из прошле сезоне серијала.

Друго издање серијала отвориће 28. и 29. септембра концерт састава „Инкогнито“ у Београду, док ће ове британске легенде пред љубљанском публиком наступити 30. септембра.

Овим концертом ће званично почети први серијал „Мјузиколоџи баркафе сешнс“ у Словенији.

У жељи да помогне и подржи развој културе, не само у Србији, већ и у читавом региону, „Баркафе“ је и ове године генерални партнер фестивала.

Миша Рељић, директор серијала задовољан је идејом што „Мјузиколоџи баркафе сешнс“ расте и што наставља да повезује различите људе, сличног музичког афинитета, ове године и у Словенији.

„Наравно, није нам план да ту станемо, па за следећу сезону већ планирамо нова изненађења. Сматрам да је концепт интимног музичког уживања у мањим концертима великих извођача који смо осмислили, нешто што нас је међусобно дубоко повезало, не само у току концерата, него и у сталној борби за квалитетнију музичку сцену“, каже Релић.

„Повезало нас је и са свим музичарима који су претходне године наступали на серијалу. Њихову музику и емоцију смо успели да доживимо на потпуно нов и другачији начин, а сваки концерт је био фасцинантна прича за себе“, додао је.

Релић је најавио и неке од извођача из овогодишњег серијала. „Норвешка атракција и мултиинструменталиста, Бернхофт стиже у Београд већ 19. октобра, а за овај концерт су карте већ у продаји. Након Бернхофта, 'Мјузиколоџи баркафе сешнс' по први пут у Србију доводи једну од највећих џез звезда данашњице, пијанисту и продуцента Роберта Гласпера. Он долази за својим тријом уз појачање феноменалне Ерике Патрис Кембел, познатије као ди-џеј Санденс, а осим у Београду, Гласпер ће наступити и у Словенији“, истакао је Релић.

број коментара 0 пошаљи коментар