Новосадски Фестивал уличних свирача стиже у Београд

Један од највећих бесплатних регионалних фестивала уличне уметности Фестивал уличних свирача представиће се 17. августа публици у Београду на великој журци загревања у клубу „Полет“. Делић атмосфере тог фесивала организатори ће грађанима Београда пренети кроз музички програм, филм и изложбу, а почетак је заказан за 20 часова.

Програм у Београду отвориће кантауторка Нађа Врачарић из Новог Сада, која музику ствара под утицајем бендова као што су „Аркејд фајер“ (Arcade Fire) и „Битлси“ (The Beatles).

Ова млада музичарка је на сцену ступила 2013. године, а од тада је имала више од 30 наступа, између осталог и на „Егзиту“.

Наступиће и ди-џеј Рим Ранер, а биће приказан и двадесетоминутни документарни филм о Фестивалу уличних свирача, аутора Немање Бабића. У изложбеном простору клуба „Полет“ биће приказане фотографије и плакати са прошлогодишњег фестивала.

Фестивал уличних свирача биће ове године одржан од 1. до 3. септембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве у Новом Саду као део „Градић феста“.

Сваке године посети га више од 45.000 људи из Србије и региона, а специфичан је по програму уметника из целог света, који је погодан за све старосне групе.

Улаз на журку загревања у Београду је бесплатан, као и на све остале садржаје који публику очекују током три дана трајања „Градић феста“ у септембру.

број коментара 0 пошаљи коментар