„Ноћ музике“ 1. септембра на „Ташу“

Симфонијски оркестар и Хор Радио-телевизије Србије, предвођен маестром Бојаном Суђићем, са специјалним гостом хором „Колибри“ одржаће концерт 1. септембра на стадиону „Ташмајдан“ у оквиру „Ноћи музике“.

„Ноћ музике“ потврђује жељу организатора и Београђана да наш град добије традиционалну манифестацију културне музике, која ће нас сврстати у ред великих светских метропола као што су Беч, Берлин, Њујорк и Лондон. И ове године ће више од 15.000 посетилаца бити у могућности да своје лето оплемени сјајним нотама класичне музике.

Моника Лашанц испред Музичке продукције РТС-а најавила је да ће Симфонијски оркестар повести публику на пут око света и нотама спојити Европу, Америку, Блиски и Далеки исток.

„Проћи ћемо кроз више од 20 земаља, играћемо кан кан, сиртаки, чућемо маријаче, грејаће нас сунце Италије и свакако наша српска музика“, истакла је Моника Лашанц на конференцији за новинаре, додавши да планирају и госте из иностранства.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић указао је на значај чињенице да Београд из године у годину има све више манифестација у области културе и да је амбиција да омогуће младим и креативним људима да се изразе.

„Желимо да се вратимо на место које нам припада, а то је центар културе Југоисточне Европе, што Београд и јесте. Са оваквим манифестацијама мислим да смо на добром путу“, рекао је Петронијевић.

Представник организатора Милан Тавчар рекао је да је циљ да се направи већи спектакл него што је био прошле године када је концерт „Дечје филхармоније“ пратило 15.000 људи на „Ташмајдану“.

Тавчар је подсетио да прошло године, према подацима полиције, око 4.000 људи није успело да уђе на стадион, због чега ће овога пута бити обезбеђен директан пренос на РТС-у и настојаће да поставе видео-бимове на неколико локација по Београду за све оне који не буду успели да уђу.

На питање зашто нису, поучени искуством од прошле године и због великог интересовања Београђана за концерт, одабрали већи простор, попут Ушћа или Стадиона „Рајко Митић“, Тавчар је рекао да „највећа локација није увек и најсрећније решење за овакве догађаје“.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 01. сеп 2017, 23:14)
anonymous [нерегистровани]

BRAVO

Još jedna noć za uživanje i sećanje! Hvala vam svima!