Серија „Група“ од 13. октобра на РТС-у

У недељу, 13. октобра, почиње емитовање нове серије „Група“ од 20.00 на Првом програму РТС-а. Серија је ангажована прича о томе како млади људи несмотрено улазе у свет криминала.

У серији се говори о проблемима младих, о родитељима и њиховој борби у напорима да помогну својој деци. Ту су и инспектори који покушавају да ухапсе оне који су децу увукли у свет криминала. 

Серија има седам редитеља. 

„Креатори серије су Урош Томић и Драган Ђурковић, и они су одлучили да ми редитељи, са различитим естетикама и приступима, можемо да се допуњавамо и направимо нешто занимљиво. Пре свега због тога да сваки редитељ имао фокус на своју епизоду и да је уради максимално добро“, каже редитељка Јелена Гавриловић.

Ивана Зечевић тумачи лик девојке Петре, која несмотрено улази у свет криминала и која има проблеме у комуникацији са мајком.

„Петра је храбра девојчица која се бори да опстане у суровом свету и околностима које нису баш најбоље као ни њена породична прича. Мислим да ће се млади препознати и да смо уболи ту неку срж...“ , рекла је, гостујући у Београдској хроници, Ивана Зечевић

У серији глуми више од 80 глумаца различитих генерација.

Бојан Жировић у серији глуми инспектора, лика који „игра по правилима“.

„Серија прати три групе – прати тинејџере, који на разне начине живе своје животе, пратимо полицајце, који врше ту истрагу, и пратимо неке привреднике и тај неки врх и политичког живота и неког привредног живота, који опет, ради неке ствари и позитивне и негативне. Лепо је што све те аспекте, серија не третира црно-бело, већ на прави начин и са правом мером третира све те проблеме“, изјавио је Жировић.

Серија, која као сложена, реалистична драма јесте прича о стварном животу, кроз ликове и заплете доноси узбуђење али и хумор. 

број коментара 0 Пошаљи коментар