Почела друга фаза снимања РТС-овог филма „О животу и о смрти“

Наставља се снимање ТВ филма „О животу и о смрти“ у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а. Рађен је према сценарију Предрага Перишића, у режији Предрага Велиновића, заснован на трагичном догађају, бомбардовању зграде Радио-телевизије Србије у априлу 1999. године. Филм ће премијерно бити приказан 23. априла.

Ових дана завршена је прва фаза снимања филма О животу и о смрти. Филм се снима поводом обележавања 20. годишњице бомбардовања зграде телевизије када је погинуло 16 наших колега. Иако заснован на истинитом догађају, О животу и о смрти је уметнички уобличено сведочанство о трагедији над којом две деценије стоји питање: Зашто?

Екипа је до сада завршила рад на три приче јер нису зависиле од екстеријера, а две које се дешавају напољу морале су да сачекају лепше време. 

„Припремамо се, улазимо у ноћ, потребна нам је ноћ за снимање“, рекао је глумац Небојша Миловановић додајући да је реч о пет неповезаних прича о људима који незнајући да су то последњи тренуци њихових живота испричају блиским људима неке ствари које никада нису рекли до тада.

У форми омнибуса преплићу се прича јунака чије се животне путање сплетом околности укрштају у ноћи 23. априла 1999. године.

Улоге тумаче и Драган Петровић Пеле, Дара Џокић, Нада Шаргин, Милутин Милошевић,Јасна Ђуричић, Данијела Кузмановић, Страхиња Блажић, Милица Сужњевић, Наташа Перић и Павле Менсур.

Остали аутори: Сања Беловић
број коментара 0 Пошаљи коментар