Том Хенкс у екранизацији романа „Вести из света“?

Оскаровац Том Хенкс могао би да буде део глумачке екипе у филму који ће бити снимљен по роману Полет Жилс „Вести из света“, јавио је амерички филмски лист „Варајети“.

Хенкс и режисер Пол Гринграс преговарају да се роман адаптира за сценарио, а према писању Варајетија, већ су почели да раде на сценарију за филм према историјском роману чија се радња догађа након завршетка америчког грађанског рата.

Роман је ушао у најужи избор за америчку националну књижевну награду и говори о „читачу новина“.

Капетан Џеферсон Кајл Кид зарађује за живот читајући новине слушаоцима који не умеју да читају у Тексасу. Он прихвата понуду да из Вичита Фолса поведе 10-годишњу девојчицу, која је била заробљеница индијанског племена Кајова, одведе рођациома у Сан Антонио.

Џоана више не зна да говори енглески, али капетан и његова штићеница се зближавају, поготово након неколико неочекиваних опасних ситуација у којима су се нашли.

Хенкс, који је два пута освајао Оскара и познат је по бројним сјајним филмовима, међу којима су Спасавање редова Рајана, недавно је завршио рад на четвртом наставку Приче о играчкама и остварењу Леп дан у суседству.

Хенкс и Гринграс су већ радили заједно на трилеру Капетан Филипс, који је 2013. критика веома добро оценила.

број коментара 0 Пошаљи коментар